Zo maak je de lekkerste watermeloentaart 10 juli 2018

door Helene In de keuken

Niet dat waterijsjes of frisse cockatils geen prima verfrissing brengen als het zweet je van de nek druipt op een hete zomerdag… Maar hey, soms mag het wat meer zijn. En met meer bedoelen we hier: watermeloentaart-meer! In slechts 3 stappen staat deze zomerse, met kokoscrème besmeerde, lekkernij op tafel. Fris, fruitig en fantástisch lekker!

Ingrediënten

1 watermeloen
550 ml volle kokosmelk
1 el vanillesuiker
Fruit om de taart te decoreren: aardbei, framboos, blauwe bessen, druiven
Handvol kleine meringue koekjes

STAP 1: Snijd de watermeloen

Ontdoe de watermeloen van zijn schil. Creëer een effen, makkelijk te besmeren vorm door de boven- en onderkant van de watermeloen af te snijden.

STAP 2: maak de kokoscrème

Zet het blik kokosmelk minstens 6 uur of een hele nacht in de koelkast. Op die manier scheidt de room zich van het kokoswater. Doe voorzichtig open, zodat de vloeistoffen niet door elkaar gemengd worden. Lepel de solide room uit het blik, giet het kokossap weg of gebruik in een ander gerecht. Mix de room met het vanillesuiker ongeveer 7 à 8 minuten tot een smeerbare crème. Voeg suiker toe naar wens.

Belangrijk! Voor je de kokoscrème op de watermeloen smeert: dep het oppervlak van de watermeloen volledig droog met keukenpapier. Op die manier is de buitenkant niet te waterig en blijft de crème mooi zitten.

Stap 3: Versier!

Maak het fruitfeestje compleet door de watermeloentaart te versieren met aardbeien, frambozen, braambessen, blauwe bessen, druiven, etc. Je kiest helemaal zelf wat jij het lekkerst vindt! Wij voegden naast het fruit ook luchtige meringue koekjes toe, heerlijk! 

Tadaaa! Bewaar het geheel nog even in de koelkast, of serveer onmiddellijk. Geen fan van kokos? Je kan de watermeloen ook met gewone slagroom bestrijken. Versier met amandelschilfers om de taart iets vullender te maken. 

Zin in meer zoet en fruitplezier? Probeer deze zalige zomerdrankjes

Vorig artikel
Alles op een stokje – spiesjes voor op de barbecue Alles op een stokje – spiesjes voor op de barbecue
Volgend artikel
De lekkerste culinaire reis naar… Italië! De lekkerste culinaire reis naar… Italië!

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.