Maak je eigen wentelteefjes-buffet

26 november 2018
door Helene Ontbijtrecepten

    De ster van een échte extravagante zondagbrunch? Wentelteefjes of verloren brood. Wij geven je vier toppers geïnspireerd op onze favoriete taartklassiekers. Soppen maar!

    homemade French Toast-HelloFresh-recipes

    Hun naam hebben ze alvast niet gestolen: wentelteefjes betekent letterlijk wentel-’t-eventjes. Oud brood werd terug eetbaar gemaakt door het in een mengsel van ei en melk te dompelen en vervolgens kort te bakken.

    Of je nu briochebrood of een traditioneel wit boerenbrood gebruikt, de lekkerste wentelteefjes krijg je nog steeds door brood van enkele dagen oud te gebruiken. Het zal je ei-melkmengsel beter absorberen én je draagt zo mooi je steentje bij tegen voedselverspilling. Koop je alsnog je brood ‘s ochtends vers bij de bakker, droog je sneden eerst even uit in de oven op lage temperatuur.

    Versie 1: kersentaart

    homemade French Toast-HelloFresh-recipes-cherry pie

    ½ zak bevroren kersen – 100 g suiker – 2 el roomboter – sap van 1 sinaasappel – 1 tl maiszetmeel – toefje slagroom

    Breng alle ingrediënten (behalve de slagroom) aan de kook in een middelgrote pan, haal het vervolgens van het vuur en giet het over de wentelteefjes. Werk af met een toef slagroom. Klaar!

    Versie 2: appeltaart

    homemade French Toast-HelloFresh-recipes-apple pie

    1 middelgrote appel (geschild en in plakjes) – 50 g bruine suiker – 2 el roomboter – 1/4 tl kaneel – 1/4 tl vanille-extract

    Verwarm de appelschijfjes, bruine suiker en roomboter in een middelgrote pan. Voeg het vanille-extract toe en kook 8 tot 10 minuten zachtjes door. Serveer over het wentelteefje.

    Versie 3: citroenmeringue

    homemade French Toast-HelloFresh-recipes-lemon meringue

    Lemon curd (gekocht of zelfgemaakt) – slagroom – poedersuiker

    Sierlijk, fris en lékker. Bereid de wentelteefjes en garneer vervolgens met lemon curd. Vind je geen kant-en-klare lemon curd in de winkel? Hier tonen we je hoe je het eenvoudig zelf maakt. Werk af met wat poedersuiker en een toefje slagroom.

    Versie 4: pecantaart

    homemade French Toast-HelloFresh-recipes-pecan pie

    125 g fijngehakte pecannoten – 1 tl kaneel – 1 el bruine suiker – ahornsiroop (naar smaak)

    Doe de pecannoten, kaneel en bruine suiker in een schaal. Rol het met ei doordrenkte brood door de schaal zodat beide kanten een laagje pecannoten hebben. Bak in de pan goudbruin en werk af met ahornsiroop.

    Maak je brunch nóg onweerstaanbaarder met deze zoete pannenkoekjes, croissants met prosciutto en een hartige toast met avocado, hummus en dukkah!

    Vorig artikel
    Maak je eigen chai latte Maak je eigen chai latte
    Volgend artikel
    De lekkerste chicken curry De lekkerste chicken curry

    Gerelateerde artikelen