Citroen-yoghurttaart met gekonfijte citroen

10 maart 2021
door Megin Inspiratie

    Zin in zoet, fris en onweerstaanbaar lekker? Met deze citroen-yoghurttaart zit je wel goed. Perfect voor een verjaardag, een koffietje bij oma, als dessert of gewoon om te bakken. Lees hier hoe je de citroen-yoghurttaart maakt.

    citroen-yoghurttaart

    Benodigdheden

    • 2 taartvormen (20 cm diameter, 10 cm diep)
    • Zeef
    • Mixer of garde
    • Taartrooster
    • 4 kommen
    • Grote pan
    • Spatel
    • Bakplaat met bakpapier

    Ingrediënten

    Voor de taart:

    • 360 g bloem
    • 3 tl bakmeel
    • 1 tl zout
    • 480 ml yoghurt
    • 4 eieren
    • 1 tl vanille-extract
    • 240 ml plantaardige olie
    • 300 g basterdsuiker
    • Sap en schil van 1 citroen

    Voor de vulling:

    • Sap en schil van 1 citroen
    • 400 g mascarpone
    • 1 tl vanille-extract

    Voor de topping:

    • 100 g poedersuiker
    • Sap van 1 citroen
    • 1 el gedroogde lavendel als decoratie (optioneel)

    Gekonfijte citroen:

    • 1 citroen
    • 100 g suiker
    • 100 g water

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de twee taartvormen in.
    2. Zeef de bloem, het bakmeel en het zout in een kom en zet apart. Meng in een andere kom alle andere ingrediënten voor de taart.
    3. Giet het vloeibare mengsel bij de kom met droge ingrediënten en roer door tot er een glad beslag ontstaat.
    4. Schenk het beslag in de taartvormen en bak voor 25-30 minuten.
    5. Haal de cakes uit de oven en laat afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen. Plaats op een taartrooster, halveer elke taart horizontaal en zet weg.
    6. Om de vulling te maken, klop de mascarpone, het vanille-extract en het citroensap door elkaar. Voeg de citroenschil toe en roer door.
    7. Om de topping te maken, klop het poedersuiker en citroensap door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.
    8. Om de gekonfijte citroen te maken, breng water aan de kook in een grote pan en voeg suiker toe tot deze compleet is opgelost. Snijd ondertussen de citroen in dunne plakken. Doe de citroenplakken in de pan en kook op laag vuur voor 20 – 25 minuten. Haal de plakken citroen met een spatel uit het water en laat afkoelen op een bakplaat met bakpapier erop.
    9. Om de citroen-yoghurttaart op te bouwen, stapel de plakken cake op elkaar met een flinke laag van de mascarponevulling tussen elke plak. Schenk de topping over de citroen-yoghurttaart. Garneer met de gekonfijte citroen en verdeel wat van de gedroogde lavendel er overheen.

    Haal de bakprinses in jezelf naar boven en ontdek ook onze Bakbox op de Markt.

    Vorig artikel
    3x zonnige en kleurrijke lentesoep-recepten 3x zonnige en kleurrijke lentesoep-recepten
    Volgend artikel
    3x jullie favoriete Veggie-recepten 3x jullie favoriete Veggie-recepten

    Gerelateerde artikelen