Zo maak jij échte Amerikaanse karamel-appels
21 november 2018
door Stephanie Reynaert
Inspiratie
Snel naar recept
Feestelijk, leuk, Instagram-waardig en vooral super lekker! Lees verder en ontdek hoe je deze kleurrijke kermisklassieker eenvoudig zelf maakt.
Een eerbetoon aan onze zoetste herfstfavoriet: appels met karamel. Met slechts een beetje voorbereiding, een paar eenvoudige ingrediënten én een zoetekauw zet je je eigen doe-het-zelf-karamelappelbar op waar zowel kinderen als volwassenen vrolijk van zullen smullen!
Amerikaanse karamel appel-
Ingredients
-
Voor de karamel-appels:
- 1 kg appels
- Houten stokjes
- 400 g karamelsnoepjes
- 2 el melk
Voor de toppings:
- Chocoladedruppels of stukjes
- Mini marshmallows
- Kokosrasp
- M&M’s
- Gemalen speculaas
- Amandelschilfers
- Regenboogspikkels
- Hagelslag
- Gemalen Oreo’s
Instructions:
- Koel de appels een nacht in de koelkast. Dit zal ervoor zorgen dat de karamel blijft plakken aan de appel.
- Was de appels en verwijder de stelen. Droog de appels en plaats voorzichtig een houten stokje op de plaats waar de steel zat.
- Doe de karamelsnoepjes en de melk in een magnetronbestendige kom en verwarm 2 minuten in de magnetron of tot de karamel vloeibaar is.
- Giet de karamelsaus over de appels of rol de appels in de saus tot ze compleet bedekt zijn.
- Decoreer vervolgens met de toppings die je lekker vindt.
Nog meer nood aan zoete verwennerijen? Neem dan een kijkje naar onze andere zoete blogs!