De ultieme chocolate chip cookies 1 oktober 2018

door Helene cooking inspiration

Je hebt gewone chocoladekoekjes en je hebt ‘krokant van buiten, zacht van binnen, smeltend in je mond’-chocolate chip cookies. Wij delen hier het ultieme koekjesrecept van onze chef Avigal!

chocolate chip cookies

Koekiemonsters

Onze chef Avigal is een echte culinaire alleskunner. Van vijfgangendiners en weelderig comfortfood tot gezonde snacks en smoothies: geen gerecht is voor haar te gek. Onlangs maakte ze chocolate chip cookies met zeezout, waar vele koekiemonsters op het HelloFresh-kantoor blij van werden.

Deze koekjes zijn de perfecte traktatie voor ieder moment, of dat nu voor een verjaardag is of als verwennerij op een druilerige zondag. Eigenlijk heb je geen reden nodig om deze koekjes te maken, ze smaken altijd goed! Drink er een glas melk bij, een kopje thee of wat je maar lekker vindt.

Benodigdheden:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom
  • Mixer
  • Huishoudfolie
De ultieme chocolate chip cookies

De ultieme chocolate chip cookies

Ingredients

    Voor ongeveer 24 koekjes
  • 250 g gezouten boter
  • 50 g bruine suiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 280 g bloem
  • 170 g donkere chocolade in grove kleine stukjes
  • Een snufje zeezout

Bereidingswijze

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop in een middelgrote mengkom de boter, bruine suiker, kristalsuiker en het vanille-extract met een mixer. Mix ongeveer 3 tot 5 minuten tot het geheel luchtig is. Zet de mixer op een lage stand en voeg de bloem langzaam toe. Voeg de chocoladestukjes toe en meng tot een glad beslag.
  3. Verdeel het deeg in twee en leg elke helft apart op plastic folie. Rol elke helft op tot een boomstam met een diameter van ongeveer 5 centimeter. Plaats twee uur in de koelkast tot het deeg stevig aanvoelt.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Snijd plakjes met een dikte van ongeveer 2,5 cm van de boomstammen en plaats ze op de voorbereide bakplaat 2 cm van elkaar. Bestrooi met zeezout.
  6. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin eruit zien. Koel af.
Vorig artikel
Restjes? Zo verwerk je ze opnieuw! Restjes? Zo verwerk je ze opnieuw!
Volgend artikel
Onze favoriete herfstdrankjes Onze favoriete herfstdrankjes

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *