4 snelle snacks om met je kinderen te maken

25 augustus 2017
door Charlot van Scheijen Gerechten

  Je kinderen betrekken bij het koken is een goede manier om ze verantwoord te laten eten. Deze vier tussendoortjes zijn gemakkelijk met hen samen te maken. Deze tussendoortjes zijn niet alleen snel gemaakt, maar ook nog eens verantwoord en hartstikke lekker. Zeker voor kinderen is het belangrijk dat hun lichaam voldoende brandstof heeft om te groeien en het vol te houden tot de volgende maaltijd. Voedzame tussendoortjes zijn dan onmisbaar. Wij geven je vier ideeën.

  Appelpizza’s

  Van die goede oude appel kun je fruitige pizzaatjes maken. Verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appel in plakken. Kinderen kunnen de stukjes dan zelf beleggen met wat ze lekker vinden. Wel handig om te zorgen voor verantwoorde opties natuurlijk, want belegd met te veel zoet is dit tussendoortje minder verstandig. Onze favoriete toppings zijn vers fruit van het seizoen, notenpasta, een klein beetje chocolade en kokosvlokken.

  Regenboogspiesjes

  Zelfs de meest kieskeurige eters gaan overstag als eten aan een stokje geregen is, zeker als je ze laat meehelpen met het klaarmaken. Deze kleurrijke spiesjes zien er niet alleen gezellig uit, maar kun je ook helemaal aanpassen aan de smaak van jou en de kinderen voor wie je kookt. Kies voor fruit van het seizoen en vraag je kinderen wat ze lekker vinden- bijna alles kan! Maak het helemaal af met een dip van Griekse yoghurt en een beetje honing.

  Voor een combinatie van zoet en hartig rijg je fruit met groenten aan een spiesje. Een goede combinaties die je bij mooi zomerweer op de barbecue kunt klaarmaken is ananas, rode ui, courgette, paprika en kerstomaatjes. Gebruik een kwastje om ze lichtjes in te smeren met wat olijfolie (een perfect kinderklusje) en grill de spiesjes op de barbecue of in een grillpan. Hebben jullie de smaak te pakken? Hier vind je meer spiesjesinspiratie.


  Bevroren blauwe bessen-snoepjes

  Deze bevroren bessen-snoepjes zijn voedzaam, simpel om te maken en lekker zoet. Meng voor 250 gram blauwe bessen ongeveer 200 ml Griekse yoghurt met 1 theelepel honing en de zaadjes van 1 vanillestokje. Prik iedere blauwe bes aan een tandenstoker, dip in de yoghurt en roer even zodat de hele bes is bedekt met een laagje yoghurt. Leg voorzichtig op een met bakpapier bekleed bord. Zet in de vriezer tot ze helemaal bevroren zijn, dat duurt ongeveer 45 minuten.

  Fruit-honinglimonade

  Van al dat koken krijg je natuurlijk dorst. Wij hebben de perfecte remedie: zelfgemaakte limonade. Breng hiervoor 1 liter water aan de kook en voeg hier 3 eetlepels (of naar smaak) honing aan toe. Laat al roerend nog ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken tot de honing is opgelost en voeg daarna 100 ml versgeperst citroensap toe. Haal van het vuur, laat afkoelen en doe er fruit bij dat je lekker vindt (of over hebt van een ander recept). Je kunt de limonade in ieder geval een paar dagen bewaren in de koelkast.

  Wat is het favoriete tussendoortje van jouw kinderen?

  Vorig artikel
  Maak kennis met Claire van den Heuvel Maak kennis met Claire van den Heuvel
  Volgend artikel
  Zo vul je een lunchtrommel Zo vul je een lunchtrommel

  Gerelateerde artikelen