Zelfgemaakte Spaanse sangria
11 augustus 2013Lekker aan het genieten van je weekend? Geef er een Spaans tintje aan met deze sangria! Leuk weetje voor tijdens het opdrinken: sangria komt van het Spaanse woord ‘sangre’, wat bloed betekent. Het verwijst naar de kleur van de wijn die gebruikt wordt. Het is een verfrissend drankje; perfect voor warme zomeravonden. Tijd voor zelfgemaakte Spaanse sangria dus, als je het ons vraagt.
Op vakantie heb je dit drankje vast wel eens gedronken. De basis is rode wijn, aangevuld met vers fruit en soms nog wat sterke drank. Er is ook een witte versie van met, je raadt het al, witte wijn in plaats van rode. Dit recept is een eenvoudige versie van de klassieke Spaanse sangria. Snel aan de slag dus, zodat je je daarna in zomerse vakantiesferen kunt wanen.
Zelfgemaakte Spaanse sangria
Ingredients
- Voor ruim 6 glazen:
- 1 citroen
- 2 sinaasappels
- 100 g frambozen
- 200 g aardbeien
- 1 liter Spaanse rode wijn
- 1 liter Sprite, 7up of bruisend water met citroensmaak
Instructions:
- Snijd de citroen en sinaasappels in dunne schijven en ontkroon en halveer de aardbeien. Voeg alle vruchten samen in een grote kan en schenk de Spaanse rode wijn en de Sprite erbij. Roer goed en zet het een paar uur in de koelkast.
- Serveer de sangria in grote glazen met ijs.
Zelfgemaakte Spaanse sangria zonder alcohol
Wil je liever geen alcohol? Vervang dan de rode wijn door cassissiroop.