Maak je eigen mocktail of cocktail 18 juni 2017

door Willemijn de Groot Tips en Tricks

Met dit lekkere weer krijgen wij spontaan zin in een dorstlessend drankje! Daarom delen we hier twee recepten voor zelfgemaakte limonade met je. Heb je iets te vieren? Verander deze mocktails dan gemakkelijk in cocktails!

Watermeloenwalhalla

Watermeloenwalhalla

Ingredients

  • 100 g watermeloen
  • 200 g zoete aardbeien
  • ijsblokjes
  • bruisend mineraalwater
  • 10 blaadjes munt
  • gekleurd rietje
  • voor de cocktail: 400 ml prosecco

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardbeien in stukjes en verwarm met de suiker en het water tot de aardbeien zacht zijn. Roer regelmatig tot de suiker is opgelost. Laat het geheel niet koken.
  2. Prak de aardbeien wanneer deze zacht zijn fijn met een vork en laat het mengsel iets indikken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
  3. Prak met een vork de watermeloen door het aarbeienmengsel.
  4. Voor de limonade vul je een glas of jampotje voor de helft met de aardbei- en watermeloenmix. Vul bij met bruisend mineraalwater en ijsblokjes.
  5. Van mocktail naar cocktail: Vul een champagneglas tot de helft met de aardbei- en watermeloenmix en vul de rest van het glas met prosecco en een ijsblokje. Maak af met een blaadje munt en een vrolijk rietje.
Perzikpracht

Perzikpracht

Ingredients

  • 5 perziken, in blokjes gesneden
  • 1 perzik, in plakjes gesneden voor decoratie
  • citroenrasp en sap van 3 citroenen
  • 100 g suiker
  • 400 ml water
  • Voor de limonade:
  • 600 ml bruisend mineraalwater
  • Voor de cocktail:
  • 80 ml wodka
  • 500 ml prosecco

Bereidingswijze

  1. Snijd de perziken in stukjes en verwarm met de suiker, citroenrasp en het water tot de perziken zacht zijn. Roer regelmatig tot de suiker is opgelost. Laat het geheel niet koken.
  2. Prak de perziken wanneer deze zacht zijn fijn met een vork en laat het mengsel iets indikken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
  3. Schenk het mengsel door een zeef in een kan en voeg het citroensap toe. Je siroop is nu klaar. Laat deze koud worden in de koelkast.
  4. Voor de limonade meng je de siroop naar smaak met water of bruisend water.
  5. Van mocktail naar cocktail: Voeg de wodka toe en verdeel het drankje over de glazen. Schenk bij met prosecco.
Vorig artikel
Zo veelzijdig is de zoete aardappel Zo veelzijdig is de zoete aardappel
Volgend artikel
Hello Kookhulp Hello Kookhulp

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *