3x kerstactiviteiten voor thuis 26 november 2021

door Lois Tips en Tricks

Kun je ook niet meer wachten tot de feestdagen beginnen? Met deze 3 HelloFresh-kerstactiviteiten vliegt de tijd zo voorbij. Trommel je vrienden en familie op, speel de beste kersthits af en ga aan de slag: kerstkoekjes bakken, je eigen kerstboom in elkaar knutselen en elkaar uitdagen met 30 seconds. Voor je het weet staat de Kerstman alweer voor de deur en zit je aan de kersttafel. Je zult je met deze tips in elk geval geen minuut meer vervelen!

Kerstkoekjes bakken

Klutsen, kneden en uitrollen maar! Hoe lekker het ook is, eet niet al het koekjesdeeg op… Je wilt er natuurlijk ook nog een paar bakken. Maak in een paar simpele stappen de lekkerste witte chocolade-kerstkoekjes.


Met dit recept maak je ongeveer 15 kerstkoekjes.

Ingrediënten voor het deeg:
– 100 g bruine suiker
– 250 g bloem
– Snufje zout
– 1 mespuntje gemalen gember
– 1 el kaneel
– 1 ei
– 125 g boter
Ingrediënten voor de versiering:
– 200 g witte chocolade
– Rode en groene suikerglazuur

Benodigdheden:
– Kom
– Kleine pan

Kerst koekjes

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Meng de bloem met de zout, suiker, kaneel, gember, ei en de boter en kneed het geheel goed door, totdat het deeg wordt. Voeg eventueel een eetlepel koud water toe om het deeg soepeler te maken.
 3. Rol het deeg uit met een deegroller en steek er met een glas ronde koekjes uit.
 4. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
 5. Verwarm, terwijl de koekjes afkoelen, de chocolade au bain-marie. Dit doe je door de chocolade in een hittebestendige kom te laten smelten boven een pan met een laagje net niet kokend water.
 6. Dip vervolgens de afgekoelde koekjes voor de helft in de chocolade en versier met het suikerglazuur.

Kerstboom knutselen

Op zoek naar een originele kerstboom? Met deze 5 stappen tover jij je HelloFresh Box om tot een flitsende HelloKerstboom. Maak de kerstboom uniek door ‘m te versieren met glitters, slingers en stickers.

 1. Pak de HelloFresh Box erbij en teken op twee delen karton de vorm van een kerstboom. Tip: maak eerst een sjabloon van een derde stuk karton, zo weet je zeker dat je twee gelijke vormen hebt.
 2. Knip de twee bomen uit.
 3. Neem de eerste boom en knip in aan de onderkant, ongeveer tot in de helft. Knip bij de tweede boom voor de helft in aan de bovenkant. Schuif beide stukken in elkaar. Past het niet helemaal? Knip dan bij één boom een beetje verder in.
 4. Net als bij een echte kerstboom kun je hem nu versieren, bijvoorbeeld met glitters, slingers en stickers. Laat je helemaal gaan!
 5. Tadaaaa, jouw zelfgemaakte boom is klaar. Zoek een mooi hoekje uit en laat ‘m shinen.

30 seconds HelloFresh kersteditie

Thuis of online, met dit spel is het plezier gegarandeerd. Download de 30 seconds-kaarten, print en knip ze uit en spelen maar! Je begint het spel door een kaart te trekken. Probeer zoveel mogelijk kerstbegrippen goed uit te leggen, zodat je teamgenoot ze kan raden. Welk team raadt de meeste woorden?

30 seconds Hellofresh Kerst editie
30 seoonds HelloFresh editie

Op zoek naar lekkere recepten om de kersttafel mee te vullen? Klik hier en ontdek het menu van onze Kerstboxen.

 

Vorig artikel
3x feestelijke recepten met restjes 3x feestelijke recepten met restjes
Volgend artikel
5x gourmettips 5x gourmettips

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *