3x de lekkerste recepten met chocolade
26 november 2020Is chocolade ook jouw guilty pleasure? Dan is dit jouw geluksdag, want met deze drie recepten kun je er de hele dag door van genieten. 🍫 Een zelfgemaakte chocoladereep, een chocoladepudding en de ultieme chocolate chip cookies – lees hier hoe je die maakt. 🍪
1. Een zoet (kerst)cadeau: maak je eigen chocoladereep
Of je het nu maakt om jezelf mee te verwennen, een diner mee af te sluiten of een geliefde mee te verrassen: zelfgemaakt zoet is altijd goed! Deze chocoladereep is een feestje voor de ogen (en de smaakpapillen) en kost weinig (moeite) maar levert héél veel plezier op. 🎉 Maak ‘m extra vrolijk door het te garneren met pistachenoten en snoep 😋.
Zo maak je je eigen chocoladereep met toppings
Ingrediënten:
- 400 g melkchocolade, fijngehakt
- 400 g witte chocolade, fijngehakt
- Toppings naar keuze
Benodigdheden:
- Smeltpannetje
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereidingswijze:
- Smelt de witte en melkchocolade in twee aparte kommen au bain-marie of in de magnetron.
- Giet de gesmolten chocolade over een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Meng voor een marmer-effect de twee chocoladesmaken met een houten lepel door elkaar.
- Voeg lekkere toppings toe: marshmallows, noten, kokosvlokken, gedroogde bessen, fijngehakte speculaas – wat je maar wilt!
- Laat het een paar uur afkoelen in de koelkast en snijd daarna de geharde chocolade in stukken. Wil je het cadeau geven? Wikkel de stukken in cellofaan en doe er een feestelijk lintje omheen, en voilà!
2. Goddelijke (vegan) chocoladepudding
Als culinaire troost, als lekkere trek of als guilty pleasure. 🍫 Met deze chocoladepudding hoef jij je echter niet schuldig te voelen, want de ingrediënten zijn niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook voor je lichaam. De pudding zit vol antioxidanten, vitaminen, mineralen en stofjes waar je vrolijk van wordt. Avocado zit bijvoorbeeld vol gezonde vezels, vitaminen, vetten en belangrijke voedingsstoffen. 🥑 Kortom, mixen en lepelen maar!
Zo maak je een veganistische chocoladepudding
Ingrediënten:
- 3 middelgrote bananen (in stukjes ingevroren voor minstens 2 uur)
- 1/2 rijpe avocado
- 4 tl cashew-of amandelboter (te koop in biologische supermarkten)
- 4 – 5 tl rauwe cacaopoeder of ongezoete cacaopoeder
- 1 tl vanille-extract
- 1/2 tl kaneelpoeder
- Snufje zeezout
- Stukjes banaan en fijngehakte cashewnoten als garnering
Benodigdheden:
- Keukenmachine (of staafmixer).
Bereidingswijze:
- Doe de bevroren stukjes banaan in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix tot er een kruimelige structuur ontstaat.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een egaal mengsel.
- Proef tussendoor en voeg indien nodig extra cacaopoeder toe.
- Verdeel de pudding over schaaltjes en garneer met wat stukjes banaan en fijngehakte cashewnoten.
- Geniet meteen van jouw zelfgemaakte pudding of bewaar het een dagje in de koelkast.
3. Chocolate chip cookies
Je hebt gewone chocolade koekjes en je hebt ‘krokant van buiten, zacht van binnen, smeltend in je mond’-chocolate chip cookies. 🍪 Deze koekjes zijn de perfecte traktatie voor ieder moment. Of het nu voor een verjaardag is, voor kerst of als verwennerij op een druilerige zondag. 💝
Zo maak je chocolate chip cookies
Ingrediënten (voor ongeveer 24 koekjes):
- 250 g gezouten boter
- 50 g bruine suiker
- 100 g kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 280 g bloem
- 170 g donkere chocolade in grove kleine stukjes
- Een snufje zeezout
Benodigdheden:
- Bakplaat
- Bakpapier
- Kom
- Mixer
- Huishoudfolie
Bereidingswijze:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop in een middelgrote mengkom de boter, bruine suiker, kristalsuiker en het vanille-extract met een mixer. Mix ongeveer 3 tot 5 minuten tot het geheel luchtig is. Zet de mixer op een lage stand en voeg de bloem langzaam toe. Voeg de chocoladestukjes toe en meng tot een glad beslag.
- Verdeel het deeg in tweeën en leg elke helft apart op huishoudfolie. Rol elke helft op tot een boomstam met een diameter van ongeveer 5 centimeter. Plaats twee uur in de koelkast tot het deeg stevig aanvoelt.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd plakjes met een dikte van ongeveer 2,5 cm van de boomstammen en plaats ze op de voorbereide bakplaat 2 cm van elkaar. Bestrooi met zeezout.
- Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze er goudbruin uitzien. Laat het goed afkoelen. Smullen maar!
Heb jij ook zo’n zin om een van deze (of alle 😉) chocolade recepten te maken? Deel jouw creaties en gebruik #hellofreshbe zodat wij ook mee kunnen zwijmelen.