3x verwensnacks voor kinderen
25 april 2018
door Lisa Kapan
Our Cooking tools
Af en toe moet je jezelf en je kind(eren) verwennen! Met deze drie snack-recepten staat er voor je het weet een klein feestje op tafel. Perfect voor verjaardagen, picknicks of een speciaal moment thuis.
Barquettes met aardbeienjam
Ingredients:
-
- 1 ei
- 50 g kristalsuiker
- 50 g bloem
- 1 tl vanille-extract
- snufje zout
- ½ blaadje de gélatine
- 60 g aardbeienjam
- 15 g poedersuiker
Instructions: voor 10 barquettes
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheid het eiwit van de eidooier. Klop met een mixer de eidooier met het kruistalsuiker tot het mengsel wit wordt. Voeg bloem en vanille-extract toe en mix nogmaals. Klop in een aparte kom het eiwit met een snufje zout en roer voorzichtig door het andere mengsel.
- Verdeel het beslag in een barquettevorm of een vorm voor langwerpige koekjes. Bak in de oven voor 12 – 15 minuten.
- Week ondertussen de gelatine in een kom met koud water of volg de instructies op de verpakking. Giet de jam in een kleine pan en verwarm op laag vuur. Wring eventueel de gelatine uit en voeg het toe aan de jam.
- Haal de barquettes uit de oven, haal ze voorzichtig uit de vorm en deuk het midden van de biscuits in met het uiteinde van een lepel. Verdeel de aardbeienjam over de barquettes. Laat het 30 minuten op kamertemperatuur staan en garneer tot slot met poedersuiker.
Mini-tosti’s
Ingredients:
-
- 5 sneetjes brood (zonder korst)
- 1 el boter
- 5 plakken ham
- 50 g Parmezaanse kaas
- 100 g geraspte Gruyère-kaas
- Satéprikkers
Instructions:
- Snijd de sneetjes brood in 10 kleine rondjes en smeer de helft in met gesmolten boter. Leg een plakje ham op de besmeerde sneetjes, snijd eventueel de randjes eraf en voeg er vervolgens de geraspte kaas aan toe. Bedek met het onbesmeerde brood en rasp Parmezaanse kaas over het geheel.
- Steek een satéprikker in elk broodje om te zorgen dat alles netjes op elkaar blijft.
- Grill in de oven voor 7 – 8 minuten of tot het geheel mooi bruin kleurt.
Appelpizza’s
Ingredients:
-
- 2 appels
- 2 el honing
- 2 el notenpasta of pindakaas
- 2 el yoghurt
- Topping naar keuze: granola, rood fruit, kokosrasp, chocoladevlokken, stukjes kiwi
- Kaneel (optioneel)
Instructions:
- Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de appels in dunne plakken.
- Besmeer elke plak met notenpasta, honing of yoghurt.
- Garneer met de topping naar keuze! Onze favoriet is een combinatie van appel, honing, aardbei en kokosrasp. Zin in warm? Bestrooi wat plakken appel met kaneel en bak vervolgens een paar minuten in een koekenpan met wat boter. Serveer bijvoorbeeld met vanille-yoghurt en wat bosbessen. Smullen gegarandeerd!