Mmm zelfgemaakte kruidenboter
22 december 2015Warm versgebakken stokbrood met een likje (kruiden)roomboter: simpel en heerlijk! Meer dan dit heb je niet nodig toch? Boter is een natuurlijk product waarbij room uit melk het belangrijkste ingrediënt is. Het proces om boter te maken gaat voornamelijk om het kloppen, zeven en kneden van room. Er zijn mensen die zich eraan wagen om thuis roomboter te maken, je komt namelijk een heel eind met alleen room, een mixer en een zeef.
Gelukkig hoef jij aankomende week niet zelf aan de slag om boter te maken. In de feestelijke Gourmet Kerstbox zit grasboter. Voor deze traditioneel gekarnde boter hebben de koeien vooral gras gegeten, wat ervoor zorgt dat de boter beter smeerbaar is. Zo maak je het jezelf nog net even wat gemakkelijker in de keuken.
Dit combineert perfect met knoflook en kruiden, dus ideaal voor zelfgemaakte kruidenboter! Zelf kruidenboter maken is namelijk een piece of cake.
Weetje: boter bevat vitamine A, E én D. Mooi meegenomen, want daar kunnen we in de winter wel wat extra’s van gebruiken!
Zelfgemaakte kruidenboter voor 4 personen
Ingrediënten:
- 160 g roomboter
- 1 ½ knoflookteen
- 6 sprieten bieslook
- 3 takjes krulpeterselie
- Snufje zout
Bereidingswijze:
- Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
- Snijd of hak de knoflook, bieslook en krulpeterselie extra fijn.
- Meng de roomboter, knoflook en kruiden in een kom. Breng op smaak met een snufje zout.