World Vegetarian Day – Top 5 veggie recepten

30 september 2016
door Wendy Achter de schermen

  Op 1 oktober is het ‘World vegetarian day’; een dag waarbij er wereldwijd wordt stil gestaan én aandacht wordt gevraagd voor vegetarisch eten. Dit vinden wij ook belangrijk. Regelmatig vegetarisch eten is namelijk niet alleen gezond, het is ook nog eens goed voor het milieu en erg lekker! Om die reden kun je wekelijks kiezen uit vier vegetarische gerechten in jouw HelloFresh Box.

  2016_week-18_banners_website13

  Wellicht heb je jezelf al voorgenomen om wat minder vaak vlees of vis te eten, maar vind je het moeilijk om lekkere vegetarische recepten te vinden. Daarom delen we vandaag de top 5 vegetarische HelloFresh-gerechten. Laat je zo inspireren voor jouw volgende vegetarische maaltijd!

  picmonkey-collage2Top 5 vegetarische HelloFresh-gerechten

  1. Gevulde portobello met bataat-linzensalade

  Bij dit recept vul je de portobello’s, een soort uit de kluiten gewassen kastanjechampignons, met feta. De zilte smaak van de kaas combineert lekker met de zoete bataat. De linzen maken de salade extra voedzaam en de rucolamelange zorgt voor een frisse touch. Waar wacht je dus nog op? Bekijk hier het recept.

  2. Zoete bataat-wortelsoep met frisse yoghurt en spinazie-kaasbroodje

  Soep is een goede manier om zonder moeite veel groenten binnen te krijgen. De bataat en peen die je in dit recept gebruikt zijn dan ook twee vitaminebommetjes. Serveer de soep met een (kaas)broodje en een beetje yoghurt. Bijkomend voordeel; soep is snel gemaakt en dus ideaal voor als je wat minder tijd hebt! Bekijk hier het recept.

  3. Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

  Shakshuka is een traditioneel Israëlische stoofpot dat in Israël op elk moment van de dag gegeten kan worden: bij het ontbijt, de lunch of als avondmaal. De Israëliërs eten dit gerecht het liefst met platbrood om de saus mee te dippen, maar je kan natuurlijk ook ander brood gebruiken. Dit gerecht leent zich overigens perfect voor het opmaken van restjes groente. Voeg deze dus vooral toe. Bekijk hier het recept.

  4. Italiaanse platbroodpizza

  Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood, een product uit de Midden-Oosterse keuken, als bodem. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt. Eindig met de buffelmozzarella, zodat deze heerlijk smelt. Bellissima! Bekijk hier het recept.

  5. Spaghetti integrale met paprikapesto, tomaatjes, rucola en feta

  Bij dit gerecht gebruik je caserecce pasta wat in het Italiaans ‘huisgemaakt’ betekent. Door de uiteinden in s-vorm mengt de rode pesto zich goed met de pasta. Heerlijk met de zoete roma-trostomaatjes en de licht pittige smaak van rucola. Maak het gerecht af met de Griekse feta. Bekijk hier ons recept.

  Heb je de smaak te pakken? Kijk dan op onze website voor meer
  vegetarische recepten of bestel onze Veggiebox!

  Vorig artikel
  Thuismaaktip: cassavechips Thuismaaktip: cassavechips
  Volgend artikel
  5 speciale manieren om mais te serveren 5 speciale manieren om mais te serveren

  Gerelateerde artikelen