5 speciale manieren om mais te serveren

5 oktober 2016
door Lizzie Winckel Tips en Tricks

    Het is weer herfst! Wij verheugen ons al op de pompoenen, dwarrelende blaadjes en boswandelingen.  Maar voordat het zo ver is, halen we de zomerse maiskolf nog een keertje tevoorschijn.  Want mais hoeft echt niet alleen maar op de BBQ in de zomer. Ook in de herfst kun je maiskolf serveren. Benieuwd hoe je maiskolven een stuk spannender kunt maken? Lees dan vooral verder.

     

    mais-1

    Misschien ben je al wel bekend met de klassieke, gegrilde mais besmeerd met boter en bestrooid met wat zeezout. Maar als je zin hebt in wat pittigere variaties probeer dan deze 5 vijf versies van dit klassieke bijgerecht eens.

    1. Mexicaanse stijl

    mais-2

    Smeer de kolven in met mayonaise, chilipoeder, Mexicaanse cotija-kaas (een alternatief is Parmezaanse kaas), koriander en een scheutje limoensap.

    Tip: heb je geen mayonaise in huis, dan kun je de mayonaise eventueel ook vervangen door roomboter.

         2. Indiase stijl

    Smeer voor de Indiase variatie de maiskolven in met kokosnootolie, currykruiden en geroosterde sesamzaadjes.

        3. Italiaanse stijl

    mais-3

    Voor de Italiaanse variatie, smeren wij onze maiskolven in met pesto en bestrooien ze met Parmezaanse kaas.

    Zin in meer Italiaanse gerechten? Bekijk hier onze heerlijke recepten voor een echte Italiaanse salade caprese.

           4. Aziatische stijl

    mais-4

    Dit is een lekkere pittige variant. Smeer de kolven in met hoisinsaus, gesnipperde lente-ui en chilivlokken.

           5. Amerikaanse stijl

    Op z’n Amerikaans: smeer de maiskolven in met boter en ahornsiroop.

    Ga jij een van deze variaties proberen?

    Vorig artikel
    World Vegetarian Day – Top 5 veggie recepten World Vegetarian Day – Top 5 veggie recepten
    Volgend artikel
    Havermout ontbijtrecepten Havermout ontbijtrecepten

    Gerelateerde artikelen