Wat kun je doen met restjes kruiden?

15 augustus 2013
door Rianne Our Cooking tools

  Kruiden kunnen een gerecht heerlijk op smaak brengen. Zo wordt basilicum vaak gebruikt in traditionele Italiaanse pastasauzen en vind je altijd koriander in een schaal met verse groenten op een Vietnamese eettafel. Ook in de HelloFresh Box zijn verse kruiden onmisbaar, je vindt ze wekelijks in jouw box terug. Je kunt de verse kruiden in een pot in de vensterbank zetten, maar wat kun je nog meer doen met de overgebleven kruiden uit de HelloFresh Box? Weggooien is natuurlijk geen optie, daarom vind je hieronder twee leuke en gemakkelijke tips voor je restje verse kruiden.

  Maak je eigen kruidenboter

  Een restje verse kruiden kun je gemakkelijk en snel verwerken in een eigengemaakte kruidenboter. Het leuke is, dat je de hoeveelheid knoflook en kruiden naar eigen smaak kunt aanpassen. Het enige wat je nodig hebt om kruidenboter te maken is knoflook, verse kruiden, boter en een citroen. Pel en snijd of pers de knoflook fijn. Hak de kruiden fijn. Meng de kruiden en knoflook met de boter. Rasp een beetje citroenschil boven de boter en breng verder op smaak met zout. Meng het geheel goed en de kruidenboter is klaar voor gebruik. TIP: je eigengemaakte kruidenboter kun je ook in de vriezer bewaren. Schep dan de kruidenboter op vetvrij papier en rol het op.

  Je eigen kruiden drogen

  Dat restje verse kruiden kun je ook drogen. Zo maak je in een handomdraai bijvoorbeeld je eigen kruidenmix! Je kunt kruiden op natuurlijke wijze drogen of met een hulpmiddel. Wil je de kruiden op een natuurlijke manier drogen? Zoek dan een droge en donkere plek in huis. Hang de samengebonden bosjes met kruiden op, met de stengels aan de bovenkant. De kruiden zijn dan in ongeveer 10 dagen gedroogd. Houd er rekening mee dat dikkere kruiden, zoals tijm en rozemarijn, langer de tijd nodig hebben om te drogen. De blaadjes zijn goed gedroogd zodra je ze kunt verkruimelen.

  Ook kun je een magnetron gebruiken om de kruiden te drogen. Was de kruiden dan grondig, laat uitlekken en dep vervolgens de kruiden droog. Ris of pluk de blaadjes van de stelen. Verdeel de blaadjes vervolgens op een stuk keukenpapier en laat ongeveer 3 á 4 minuten op 650 Watt drogen. Wanneer de blaadjes krokant en afgekoeld zijn, kun je deze fijn hakken. Bewaar de gedroogde kruiden in een afgesloten pot.

  Wat doe jij met je restje verse kruiden?

  Vorig artikel
  Het HelloFresh-team: Rianne Het HelloFresh-team: Rianne
  Volgend artikel
  Eerste klant van de HelloFresh Topsportbox: AFC Ajax Eerste klant van de HelloFresh Topsportbox: AFC Ajax

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Kimberly schreef:

  Ik maak er een frisse kruidensalade van met wat citroensap en olijfolie (ingemasseerd)