Recept voor verjaardagstaart

4 maart 2016
door Trisha Our Cooking tools

    HF_gif_Birthday_NLBE_800x800

    Wie jarig is, die trakteert! Met dit recept van onze Engelse collega’s zit je zeker goed. 

    Verjaardagstaart met kersen

    Ingrediënten voor 1 taart:

    Voor de taartbodem:

    • 200 g basterdsuiker
    • ½ tl kaneel
    • 1 tl vanille-extract
    • 4 (grote) scharreleieren
    • 200 g zelfrijzend bakmeel

    Voor de crème:

    • 100 g ongezouten boter
    • 400 g poedersuiker
    • ½ tl vanille-extract
    • 3 el gedroogde kersen
    • 6 el kersenjam

    Extra: 

    • 12 kersen ter garnering

    Benodigdheden:

    • Taartvorm met een diameter van 22 cm.
    • Steelpan met deksel
    • Kom (2x)
    • Mixer

    Kimberley Wilson & HelloFresh

    Bereidingswijze:

    Om te beginnen: 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C.
    2. Vet de taartvorm in met wat boter. Zeef de poedersuiker en hak de gedroogde kersen grof.
    3. Kook de gedroogde kersen kort in een steelpan met water. Haal van het vuur en laat afgedekt rusten.

    Voor de taartbodem:

    1. Meng de boter, suiker, kaneel en vanille-extract met een mixer in een kom. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en voeg daarna ook het zelfrijzend bakmeel toe.
    2. Doe het mengsel in de taartvorm en strijk het geheel glad (handig: gebruik een spatel).
    3. Bak 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven. Je weet dat de bodem gaar is als je een prikker in de taart steekt en deze er schoon uitkomt.
    4. Laat de taartbodem een paar minuten afkoelen en haal uit de taartvorm.

    Voor de crème en jam-kersenmix:

    1. Klop de boter, vanille-extract en poedersuiker met een mixer los in een kom.
    2. Bewaar 6 el  van de crème apart.
    3. Giet de kersen uit de steelpan af.
    4. Meng in een kom de jam en gedroogde kersen.

    Aan het einde: 

    1. Snijd de afgekoelde taartbodem doormidden.
    2. Smeer de helft van de crème en jam-kersenmix over een bodemhelft. Smeer de overige crème over de andere helft en plaats op elkaar.
    3. Smeer de bovenkant van de taart met de achtergehouden crème en decoreer met de 12 kersen.

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Kidspiration: los de rebus op Kidspiration: los de rebus op
    Volgend artikel
    Eten uit je eigen tuin Eten uit je eigen tuin

    Gerelateerde artikelen

    2 reacties

    Claeys Viviane schreef:

    Ik ben nieuw en heb zondag mijn hellofresh box ontvangen en mijn vriend zij dat hij een goede tint aanhad maar was er niet blijven bij stil staan tot deze morgen mijn kaartjes aan het voorbereiden was las ik het en ja ik ben een van de gelukkige die deze box gratis gekregen????? heeft ik wist het niet dat het jullie verjaardag was happy birthday ????en mogen nog vele jaren bij komen veel succes Viviane

    Frederieke schreef:

    Proficiat Viviane, leuk dat je bij de gelukkigen bent! Veel kookplezier alvast en bedankt voor je wensen.

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.