Van ontbijt tot avondeten: de hele dag in balans!

2 januari 2020
door Manouk Tips en Tricks

  Nieuw jaar, nieuwe goede voornemens! Bij HelloFresh beginnen we het jaar in balans met elke week drie nieuwe balansrecepten op het menu. Naast laag in calorieën, zitten deze boordevol groente, vitaminen en mineralen. Met het avondeten zit het dus wel goed, maar door de dag heen is het niet altijd even makkelijk om die balans vast te houden. Wij geven je hier tips en recepten hoe je op elk moment van de dag balans op je bord creëert!

  Een goed begin…

  Wat voor dag je nu ook voor de boeg hebt – een luie zondag of een drukke dinsdag – een gezond en gebalanceerd ontbijt doet je lichaam en geest goed. En dat mag heus wat specialer zijn dan een bakje yoghurt met muesli (hoewel we dat ook altijd lekker vinden hoor). Wij gaan voor vezels voor een langer verzadigd gevoel, fruit voor extra vitamines en smaak om te zorgen dat je vanuit je bed meteen de keuken in sprint. Maak bijvoorbeeld een van deze fruitige smoothiebowls voor een tropische verrassing voor je smaakpapillen of ga voor een stevige klassieker als havermout met appel. Dit laatste kun je de avond van tevoren al maken zodat je nog sneller klaar bent in de ochtend.

  Lunch

  Ook tijdens de lunch is het makkelijk en lekker om voor meer balans te gaan. Bovendien voorkomt een goede lunch dat je eind van de middag grijpt naar een suiker- of vetbom en als je tijdens de lunch al veel groente eet houd je je werk- of schooldag beter vol. Natuurlijk is een salade altijd een goed idee of een snelle verse soep met ambachtelijk brood, maar als je zin hebt in meer avontuur: maak dan eens een buddha bowl! Ontdek een kom vol kleuren en goede voedingsstoffen, voor een lichte lunch die je geen after lunch dip bezorgt. Wil je iets makkelijkers om mee te nemen? Ga dan voor goedgevulde lenterolletjes. Het is een kwestie van oprollen en gáán! He-le-maal in balans. 

  Snacks

  Heb je dan toch trek gekregen voor het avondeten of wil je voordat je gaat sporten snel iets eten zonder schuldgevoel? Zoek niet verder, wij hebben genoeg opties. Haal je hand uit de zak chips en moffel die chocoladereep weg en ga voor een snack die snel gemaakt is, maar lang plezier oplevert. Wat dacht je bijvoorbeeld van granola-appelringen of cashew bliss balls? Zeg maar gedag tegen een rommelende maag en hallo tegen deze heerlijke hapjes.

  En dan onze balansrecepten…

  Een gebalanceerde maaltijd bevat altijd deze onmisbare componenten: groente, eiwitten en koolhydraten, en daar voldoen onze nieuwe balans-recepten helemaal aan. Bijvoorbeeld deze tortilla’s met gebakken kikkererwten en feta – laag in calorieën en met extra veel groente. Bekijk hier het menu en kies voor de recepten met het groene label ‘balans’!

  Vorig artikel
  Onze favoriete kerstkoekjes Onze favoriete kerstkoekjes
  Volgend artikel
  Populaire goede voornemens in 2020 Populaire goede voornemens in 2020

  Gerelateerde artikelen