Zelf soep maken

11 oktober 2017
door Charlot van Scheijen Diner-recepten

    Van courgettesoep, mosterdsoep en tomatensoep tot kippensoep, pompoensoep en meer: soep bestaat in talloze varianten. Wij zijn dol op zelf soep maken, wat gelukkig ook helemaal niet ingewikkeld is of veel tijd hoeft te kosten. Wij laat je in 5 makkelijke stappen zien hoe je dat doet.

    hf-160119_global_blogshoot_stock-01_low

    Soep kan altijd, maar is extra lekker om mee op te warmen na een flinke regenbui of woeste storm. Dit seizoen is dus perfect voor soep! Zoals beloofd is het niet ingewikkeld en vooral een heel stuk lekkerder en gezonder dan iets dat je kant-en-klaar koopt. Weg met de blikjes en zakjes: tijd voor vers!

    Zo maak je het

    1. Zorg dat je de basis altijd in huis hebt. In het geval van soep is dat ui, knoflook en bouillonblokjes – of zelfgemaakte bouillon natuurlijk.
    2. Kies je groente. Van bijna iedere groente kun je heerlijke soep maken. Bij voorkeur kies je voor groenten uit het seizoen.
    3. Snijd de groente van je keuze in blokjes of kleine stukjes. Begin met het fruiten van een ui met een teentje knoflook in wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de rest van de groenten toe en bak even mee.
    4. Giet water met de bouillonblokjes in de pan tot de groenten net onder water staan. Laat zachtjes koken tot alles zacht genoeg is om te pureren. Pureer de soep mooi glad of hou een gedeelte na het koken apart voor soep met een beetje structuur.
    5. Maak af met een topping. Fijngesneden pepertjes, bosui, geraspte kaas, geroosterde pitten of nootjes, croutons, een scheutje olie, een schepje zure room of wat verse kruiden zijn allemaal goede opties.

    Groen van het seizoen

    Experimenteer vooral met verschillende groenten van het seizoen en kies je eigen toppings. Je zult zien hoe leuk soep maken dan eigenlijk is! Om je een beetje op weg te helpen geven we je een aantal smaakcombinaties waar je op kunt terugvallen:

    • Pompoensoep met gember en kokosmelk – voeg wat geschilde en fijngesneden verse gember toe aan de ui en knoflook en vervang een deel van de bouillon door kokosmelk.
    • Courgettesoep met tuinerwten – gebruik tuinerwten uit de diepvries en voeg die de laatste paar minuten toe zodat ze alleen warm worden maar niet koken. Zo behoud je de mooie groene kleur!
    • Knolselderijsoep met appel – een echt herfstige knol die het heel goed doet in soep. Met een appeltje erdoor wordt het net iets zoeter. Lekker om af te maken met wat geroosterde hazelnoten.

    Meer lezen over seizoensgroenten? Hier zijn een paar van onze favorieten:

    1. Pompoen
    2. Knolselderij
    3. Pastinaak
    4. Prei
    5. Spruiten
    Vorig artikel
    Heerlijk herfstdessert: warme appelkruimeltaartjes Heerlijk herfstdessert: warme appelkruimeltaartjes
    Volgend artikel
    Kippensoep maken: de ultieme opknapper! Kippensoep maken: de ultieme opknapper!

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    Chris Andries schreef:

    Moesten jullie soeppakketten aanbieden ( naast de andere wekelijkse gerechten ) zou ik zeker kandidaat zijn !