Verken Azië met HelloFresh en Singapore Airlines

14 februari 2022
door Mouna Diner-recepten

    Pssst: deze gerechten zijn beter dan kant- en klaarmaaltijden! Altijd al willen weten met welke specerijen jij de lekkerste Aziatische gerechten op tafel kunt zetten? Dan hebben we goed nieuws: je vindt dé vijf sleutel-ingrediënten uit de Aziatische keuken gewoon hieronder. Met deze kruiden, sauzen en producten schiet je altijd in de roos. Lees snel verder!

    Doe jij al mee met onze winactie rondom het verkennen van Azië? Lees de spelvoorwaarden onderaan.

    Thai beef salad with mango, rice and ginger mayonnaise

    Gember

    Gember: een erg veelzijdig ingrediënt dat zorgt voor extra pit en frisheid in zowel zoete als hartige gerechten. Gebruik het vers, gedroogd of in een siroop! Wist je dat gember ook helpt tegen stress, misselijkheid én goed is voor je spijsvertering? Allemaal redenen dus om meteen de keuken in te duiken en het volgende recept met gember te proberen.

    Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

    Deze salade is volledig vegetarisch en makkelijk te maken

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 160 g vegetarische runderstukjes
    • 1 pak udonnoedels
    • 1 komkommer
    • 2 tomaten
    • 1 ui
    • 20 g gezouten pinda’s
    • 10 g verse koriander
    • 2 cm verse gember
    • ½ rode peper
    • ½ limoen
    • 1 teentje knoflook
    • 4 el ketjap
    • 20 ml sojasaus
    • 2 el gomasio
    • 1 tl suiker
    • 1 el zonnebloemolie

    Bereidingswijze:

    1. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de ketjap, gomasio, sojasaus, gember en knoflook. Voeg 1 tl suiker en het sap van 2 limoenpartje toe. Meng de marinade goed. Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
    2. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, de tomaat, rode ui en koriander in een saladekom.
    3. Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 – 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 – 3 minuten. Hak ondertussen de pinda’s grof en snijd de rode peper in fijne ringen.
    4. Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met de overige partjes limoen en de pinda’s. Vergeet de overige marinade niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.

    Sojasaus

    Wie Aziatische gerechten zegt, zegt meteen sojasaus. Deze traditionele saus gemaakt van gefermenteerde sojabonen heeft een zoutige umamismaak en vind je in heel wat verschillende soorten: licht, donker, zoet of met toevoegingen zoals knoflook en chili. In het volgende recept gaat de krachtige sojasaus gepaard met mayonaise, wat zorgt voor een verrassende en complexe smaak. Te lekker om niet uit te proberen!

    Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

    Zoals een AVG’tje, maar dan Aziatisch! Onwijs lekker, dat is zeker.

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 500 g roodschillige aardappelen
    • 300 g broccoli
    • 200 g kipfilethaasjes
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 20 g sesamzaad
    • 20 g Panko paneermeel
    • 10 ml sojasaus
    • ½ tl sambal
    • 1 tl korianderzaad
    • 2 tl wittewijnazijn
    • 4 el olijfolie
    • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
    2. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 – 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.
    3. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Maak in een kom een dressing van het gemalen korianderzaad, de sojasaus, sambal en de wittewijnazijn. Voeg de knoflook en de ui toe en breng op smaak met peper en zout.
    4. Pak 2 diepe borden. Voeg 2 el olijfolie en een snuf zout toe aan een van de borden. Meng de sesamzaadjes met de panko in het tweede bord. Haal de kip door de olijfolie en daarna door het sesam-pankomengsel.
    5. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak de kip 6 – 8 minuten in de oven. Maak de koekenpan schoon en verwarm opnieuw 1 el olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 – 5 minuten.
    6. Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de gepaneerde sesamkip.

    Koriander

    Er is geen enkel kruid dat meer verdeeldheid zaait dan koriander: sommigen smaken zeep, anderen kunnen de friszure smaak erg appreciëren. In dit gerecht kun je zowel verse koriander als korianderzaadpoeder gebruiken. Het poeder smaakt nootachtig en zuur en brengt de kruidige aroma’s van een typisch Aziatisch smaakprofiel op je bord. Smullen maar!

    Bao bun met sticky varkenshaas 

    Zoetzure smaken met frisse koriander: alle ingrediënten voor een ultiem bordje streetfood.

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 100 g gesneden spitskool
    • 100 g sugarsnaps
    • 6 bao-broodjes
    • 2 stuks varkenshaas
    • ⅔ komkommer
    • 2 stengels bosui
    • 2 cm verse gember
    • 20 ml sesamolie
    • 20 ml sojasaus
    • 10 g verse koriander
    • 2 el ketjap
    • 1 el zwart sesamzaad
    • 2 teentjes knoflook
    • 20 g bloem
    • 3 el wittewijnazijn
    • 2 el bruine suiker
    • 2 tl suiker
    • 2.5 el zonnebloemolie
    • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze

    1. Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de bao’s passen. Meng in een grote kom de suiker, 3 el wittewijnazijn en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren.
    2. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met sojasaus en sesamolie. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Wentel de plakken door de bloem zodat alle kanten een dun laagje bloem hebben.
    3. Bak de bao-broodjes 4 – 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugar snaps toe en bak 3 – 4 minuten. Blus af met de helft van de ketjap en breng op smaak met peper en zout.
    4. Verhit ondertussen 2 el zonnebloemolie in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen. Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.
    5. Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de saus en 4 el water toe. Breng aan de kook en voeg de plakken varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus verdikt en aan het vlees begint te plakken.
    6. Snijd de koriander grof. Vul de bao-broodjes met een beetje zoetzuur en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de koriander en eventueel de overige ketjap. Serveer met de sugar snaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.

    Gomasio

    Heb jij al van gomasio gehoord? Het is een mix van geroosterde sesamzaadjes en zout. Met zijn lekkere crunch is het de ideale topping voor op sushi, noedels, roerbak en meer. Gomasio geeft jouw gerecht een nootachtige smaak en is een goede bron van vitamine B en verschillende mineralen. Dé kers op de taart voor elk Aziatisch gerecht.

    Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip 

    Wist je dat surf & turf afgeleid is van de zee (surf) en de aarde (turf)? Een overheerlijke combi!

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 150 g jasmijnrijst
    • 260 g grote garnalen
    • 350 g gemengde gesneden paddenstoelen
    • 200 g kipfilethaasjes
    • ½ komkommer
    • 4 stengels bosui
    • 50 g mayonnaise
    • 50 g panko paneermeel
    • 20 ml sojasaus
    • 2 el zoet-pittige chilisaus
    • 2 el ketjap
    • 2 el gomasio
    • 3 teentjes knoflook
    • 3 el wittewijnazijn
    • 2 el suiker
    • 4 el zonnebloemolie
    • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 – 3 cm. Snijd het groene gedeelte in fijne ringen en bewaar apart. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes.
    2. Meng in een kom 1 el mayonnaise met peper en zout. Vul een diep bord met de panko. Haal de kipfilethaasjes eerst door de mayonaise en vervolgens door de panko. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet indien nodig af. Voeg 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker toe aan de rijst. Roer goed door en bewaar afgedekt tot serveren.
    3. Maak in een ovenschaal een marinade van de knoflook, 1 el zonnebloemolie en 1 el zoet-pittige chilisaus. Voeg de garnalen toe aan de ovenschaal en meng goed. Bak 8 – 10 minuten in de oven of totdat de garnalen gaar zijn. Maak in een saladekom een dressing van: 1 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Voeg de komkommer toe en zet apart. Schep af en toe om.
    4. Vul de bodem van een koekenpan met 2 el zonnebloemolie en verhit. Leg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip voorzichtig in de pan. Bak 3 – 4 minuten per kant of tot de kip gaar en goudbruin is. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
    5. Verhit 2 el zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak het witte deel van de bosui samen met de gemengde paddenstoelen 6 – 8 minuten. Voeg de ketjap toe, draai het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren. Meng in een kleine kom de overige chilisaus met de overige mayonnaise.
    6. Serveer de komkommer, gebakken paddenstoelen, garnalen, krokante kip en de rijst allemaal op aparte schalen. Garneer de garnalen met 1/3 van de groene bosui-ringetjes. Schenk de sojasaus over de rijst en garneer met gomasio en de overige bosui. Serveer de chili-mayonaise bij de krokante kip.

    Vissaus

    ​​Vissaus wordt gemaakt van vergiste vis. Maar vergis je niet! Deze saus geeft meer diepte aan je gerecht en zit boordevol smaak. De mogelijkheden zijn eindeloos: van ansjovissaus tot schaaldierensaus, deze smaakmaker is onmisbaar in de Aziatische keuken. De Romeinen gebruikten het vroeger al als vervanger voor zout, in het volgende recept gebruik jij ‘m in combinatie met limoensap.

    Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

    Door de bootjes van sla ziet dit gerecht er extra gezellig uit

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 170 g pandanrijst
    • 220 g kipgehakt met Indonesische kruiden
    • 2 kroppen little gem
    • ⅔ komkommer
    • 1 limoen
    • 1 rode peper
    • 30 g pinda’s
    • 3 teentjes knoflook
    • 5 g verse koriander
    • 4 tl vissaus
    • 4 el wittewijnazijn
    • 5 tl bruine suiker
    • 2 tl suiker
    • 2 el zonnebloemolie
    • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze

    1. Kook 500 ml water in een pan met deksel voor de rijst. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
    2. Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakken met een kaasschaaf of dunschiller en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.
    3. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda’s en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem en leg per 6 slaschuitjes apart.
    4. Meng in een kleine kom de bruine suiker met 2 el limoensap, 1 tl limoenrasp en 4 tl vissaus.
    5. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda’s toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.

     

     

     

    Actievoorwaarden

    HelloFresh & Singapore Airlines

     

     Algemeen

    1.     Deze actievoorwaarden (hierna: de “Actievoorwaarden”) zijn van toepassing op de winactie ‘Avontuurlijk Azië’ (hierna: de “Actie”), die wordt georganiseerd door HelloFresh Benelux B.V., gevestigd aan de Spaklerweg 50-52 (1114 AE) Amsterdam-Duivendrecht, Nederland (hierna: “HelloFresh”).
    2.     Deelnemers die aan deze Actie meedoen, verklaren akkoord te gaan met deze Actievoorwaarden die te vinden zijn op https://blog.hellofresh.be/verken-azie-met-hellofresh-en-singapore-airlines/
    3.     Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de Actie kun je contact opnemen met HelloFresh via de klantendienst.

    Deelname

    1.     Deelname aan de Actie is voor iedereen van 18 jaar en ouder die in Nederland en/of België woont.
    2.     Je doet mee aan de Actie als je een bestaand lidmaatschap bij HelloFresh hebt en gedurende de actieperiode één (of meer) van de geselecteerde HelloFresh-recepten selecteert in jouw box die je ontvangt in de betreffende weken. De actieperiode loopt van week 10 tot en met week 13 met de recepten: Thaise Biefstuksalade; rijstnoedelbowl met rumpsteak & broccolini; Balinese rijstschotel met rendang & kipsaté; curry-noedelsoep Laksa. Om mee te doen aan de Actie, geef je jouw favoriete bestemming en persoonlijke gegevens (voor-, achternaam en e-mailadres) door via de landingspagina.
    3.     Deelname aan de Actie is uitgesloten voor personen onder de 18 jaar, alsmede voor medewerkers van HelloFresh, Singapore Airlines en alle andere bij de totstandkoming van deze Actie betrokken partijen.
    4.     Aan de Actie zijn geen kosten voor deelname verbonden.

    Winactie ‘Avontuurlijk Azië’ – hoe het werkt

    1.     De Actie wordt van 3 maart tot en met 7 april 2022 (hierna: de “Actieperiode”) gepromoot via de marketingkanalen van HelloFresh in Nederland en België. Na 7 april 2022 kan er niet meer aan de actie worden deelgenomen.
    2.     De winnaars worden via het opgegeven e-mailadres benaderd voorverdere afhandeling van de prijstussen 4 en 15 april 2022. De prijs is niet overdraagbaar en de winnaar dient uiterlijk op 30 april 2022 contact op te nemen via een antwoord op de e-mail om de prijs te claimen. Daarna vervalt het recht op de prijs. De winnaar kan gevraagd worden om eventuele contact- en adresgegevens te delen voor het verzenden van de prijs.
    3.     Na afloop van de Actieperiode worden in totaal 4x 2 tickets gegeven aan de winnaars. Dit houdt in dat er 4 winnaars worden geselecteerd welke elk 2 tickets zullen ontvangen, voor zichzelf en één reisgenoot. Deze actie heeft als doel om bekendheid te creëren voor Singapore Airlines en haar bestemmingen, onder de HelloFresh-klanten.
    4.     Er kan tijdens de Actieperiode slechts één keer gewonnen worden per huishouden.

    Prijzen

    1.     De te winnen prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Singapore Airlines en betreft: twee Singapore Airlines retourtickets in Economy Class van met elk een maximale waarde van €3.168,- met vertrek vanuit Amsterdam Schiphol Airport naar een bestemming binnen het routenetwerk van Singapore in de volgende landen: Singapore, Thailand, Indonesië of Vietnam.
    2.     De winnaar ontvangt een winnaarsbrief van Singapore Airlines via HelloFresh en dient deze te gebruiken voor het verzilveren van de prijs. Bij afwezigheid of verlies van deze winnaarsbrief kan de prijs niet verzilverd worden.
    3.     De prijs dient vóór 31 december 2022 verzilverd te worden door een e-mail (vermeld in de winnaarsbrief) naar Singapore Airlines te sturen en vervolgens een vluchtboeking te maken voor een uitgaande reis tot en met 31 maart 2023.
    4.     De tickets zijn onderhevig aan beschikbaarheid en embargoperiodes.
    5.     De tickets kunnen niet geboekt worden in de volgende periodes: 09 juli – 08 augustus 2022 en 20 december 2022 – 04 januari 2023.
    6.     De tickets kunnen eenmalig kosteloos gewijzigd worden of conform het Covid-19 reisvrijstellingsbeleid indien van toepassing.
    7.     De tickets zijn niet-restitueerbaar.
    8.     No-show niet toegestaan.
    9.     Er kunnen geen miles gespaard worden met de tickets.
    10. De Algemene Vervoersvoorwaarden voor Passagiers en Bagage van Singapore Airlines zijn van toepassing zoals is uiteengezet via de Singapore Airlines website via https://www.singaporeair.com/nl_NL/global_footer/conditions-carriage/.
    11. HelloFresh behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om in plaats van de aangeboden prijs een andere (gelijkwaardige of gelijksoortige) prijs toe te kennen.
    12. De prijs is niet inwisselbaar voor andere prijzen en/of geld.
    13. Op verzoek van HelloFresh dient een winnaar zich rechtsgeldig te kunnen identificeren om toekenning van een prijs mogelijk te maken.

    Privacy

    1. In het kader van de Actie worden de persoonsgegevens van deelnemers gebruikt met het doel de deelnemer deel te kunnen laten nemen aan de actie. Door deel te nemen aan deze actie gaan winnaars akkoord met het delen van hun persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, woonadres en telefoonnummer). Deze gegevens zullen gedeeld worden met Singapore Airlines zodat de prijs verzilverd kan worden.
    2. Op de Actie is de Privacy Statement van HelloFresh van toepassing.
    3. Indien bij deelname onvolledige en/of onjuiste (persoons)gegevens worden opgegeven, heeft HelloFresh het recht om deelname van verdere mededinging uit te sluiten en kan worden besloten om het recht op de te winnen prijs te laten vervallen.
    4. Indien een deelnemer bezwaar heeft tegen deelname aan de Actie en bovengenoemd gebruik van zijn/haar persoonsgegevens of indien een deelnemer zijn persoonsgegevens wenst in te zien, te corrigeren of te doen verwijderen, kan een deelnemer dit kenbaar maken aan HelloFresh via privacy@hellofresh.be (BE). 

    Aansprakelijkheid

    1.     HelloFresh is niet aansprakelijk voor schade, direct en/of indirect, van deelnemers of derden die op enigerlei wijze voortvloeit uit (deelname aan) de Actie.
    2.     Ook voor problemen en gevolgschade veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie met betrekking tot de Actie via internet, typ-, druk- of zetfouten alsmede technische storingen, zoals tijdelijke onbereikbaarheid van de site, niet-werkende links, problemen met abonnementen of verbindingen met de internet- of mobiele provider, of andere situaties van overmacht is HelloFresh niet aansprakelijk.
    3.     Singapore Airlines is niet verantwoordelijk voor en neemt geen enkele van de onkosten en alle bijkomende kosten op zich die kunnen voortvloeien uit de deelname aan de Actie en/of de Prijs.
    4.     Voor zover toegestaan door de toepasselijke wetgeving, is Singapore Airlines niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor enige gevolgen die een deelnemer/winnaar zou kunnen ondervinden (met inbegrip van maar niet beperkt tot enige schade, verlies, verwonding of teleurstelling) door het aanvaarden van een prijs door de deelnemer.

    Diversen

    1. HelloFresh behoudt zich te allen tijde het recht voor, zij het redelijkerwijs en rekening houdend met de concrete omstandigheden, om de Actie, eenzijdig en zonder voorafgaande kennisgeving, te beëindigen, te onderbreken of te wijzigen, en/of de Actievoorwaarden en/of de actieproducten/prijzen te wijzigen, zonder hiervoor op enige wijze aansprakelijk te kunnen worden gesteld.
    2. Over de uitslag van een Actie kan niet worden gecorrespondeerd.
    3. Deze Actievoorwaarden zijn opgesteld in overeenstemming met de Gedragscode Promotionele Kansspelen.
    4. Indien van toepassing, zal HelloFresh zorgdragen voor het (doen) inhouden en aangifte van kansspelbelasting.
    5. Alle intellectuele eigendom op de inhoud van deze Actie, waaronder landingspagina’s, teksten, afbeeldingen, lay-out, software of overige informatie, komen toe aan HelloFresh.
    6. In gevallen waarin deze Actievoorwaarden niet voorzien, beslist HelloFresh.
    7. Op de Actievoorwaarden is Nederlands recht van toepassing.

     

    Vorig artikel
    8x gerechten die je hart sneller doen slaan 8x gerechten die je hart sneller doen slaan
    Volgend artikel
    5x trendy vleesvervangers om naar uit te kijken in 2022 5x trendy vleesvervangers om naar uit te kijken in 2022

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.