Overgebleven ingrediënten uit de box bewaren

13 november 2014
door Frederieke Our Cooking tools

  Bewaartips

  Jullie vragen ons soms hoe je dat doet: overgebleven ingrediënten uit de box bewaren. Daarom hebben wij nu een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet. Staat het ingrediënt dat jij meestal overhoudt er niet tussen? Laat het ons weten en dan zorgen we dat er een nieuw blogartikel verschijnt.

  Rode peper

  In onze recepten komt het weleens voor dat je de rode peper op verschillende dagen moet gebruiken. Je kunt de verse peper het beste op een koele plek (ca. 12 – 15 C) bewaren. Verpak deze met aluminiumfolie of nog beter in een stukje papier (keukenpapier bijvoorbeeld). Bewaar het niet in plastic, want doordat het niet ademt, zorgt het juist voor een sneller bederf. Als je peper langer dan een aantal dagen wilt bewaren kun je dit het beste drogen of invriezen.

  Bekijk hier hoe je rode peper het gemakkelijkst kunt snijden!

  Ui

  Uien kun je in zijn geheel 3 tot 4 weken gekoeld bewaren op een droge plek. De kelderkast is dus ideaal! Heb je een ui al gesneden? Bewaar dit dan, goed verpakt in plastic, in de koelkast. Hier kun je dan nog 2 a 3 dagen gebruik van maken! Zorg er wel voor dat de ui goed verpakt is, anders ruikt straks je hele koelkast naar ui. Je kunt gesnipperde ui ook in een goed afgesloten plastic zakje of bakje tot 3 maanden in de diepvries bewaren.

  Wil je meer weten over verschillende soorten ui? Lees hier meer!

  Verse kruiden

  Verse kruiden kun je het beste in de koelkast bewaren. Wikkel ze in een vochtige theedoek of een keukenpapier en leg in de groentelade. Zo blijven ze minimaal 5 dagen houdbaar. Wil je de kruiden langer bewaren? Je kunt ze drogen of invriezen. Als je ze invriest, bijvoorbeeld met behulp van een ijsblokjesvorm, kun je deze kruiden ongeveer 2 maanden bewaren. Wil je eens iets anders doen met je overgebleven verse kruiden? Verwerk het in een pesto, kruidenboter of maak er kruidenolie van!

  Ook leuk: wist je dat je eidooiers prima kunt bewaren? Fransesca kookt vertelt er hier alles over!

  Vorig artikel
  Alles over gele biet Alles over gele biet
  Volgend artikel
  Achter de schermen: de Kerstbox Achter de schermen: de Kerstbox

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  Verdyck schreef:

  Nog een tip voor het bewaren van gember?

  Nora schreef:

  Goeieavond! Je kunt gember op verschillende manieren bewaren. In keukenrol met een afgesloten zakje rond in de koelkast kun je het wel 3 weken bewaren! Ook kun je gember invriezen. Snij de gember dan eerst in stukjes en vries de stukjes in een plastiek zakje in. Op deze manier is gember 3 maanden houdbaar. Nog een tip: je kunt de gember ook raspen en 4 dagen laten drogen op een stuk bakpapier. De gedroogde gember kun je zo een jaar houden. Lekker als extra smaakmaker bij thee bijvoorbeeld! Hopelijk heb ik je hiermee wat kunnen helpen. 🙂 Fijne avond nog!