Onze matcha latte

2 november 2016
door Charlot van Scheijen Tips en Tricks

    Misschien ben je het wel eens tegengekomen in een hippe koffiebar: een matcha latte. Benieuwd naar onze versie met witte chocolade?

    hf161013_global_blog_matcha_chocolate_-31_low

    De matcha-theeplant

    Matcha is groenetheepoeder dat oorspronlijk uit Japan komt, maar ook hier momenteel ontzettend in populariteit stijgt. Net als gewone groene thee is matcha  rijk aan antioxidanten. De matcha-theeplanten groeien in de schaduw en de blaadjes worden ook tijdens het drogen niet blootgesteld aan zonlicht. Om dat tekort aan licht te compenseren maakt de plant veel chlorofyl aan en blijven de blaadjes fel donkergroen. De blaadjes worden vervolgens gemalen en in hun geheel gebruikt (je trekt er niet alleen thee van maar drinkt het poeder op) – waardoor je alle goede stoffen die erin zitten ook daadwerkelijk in je lichaam opneemt. Je kunt er matcha lattes mee maken bijvoorbeeld, maar het ook gebruiken in koekjes, cakes en zelfs dressings. Je kunt matchapoeder kopen bij gespecialiseerde theezaken, online of in goed gesorteerde toko’s.

    In onze versie van de matcha latte doen we behalve melk ook witte chocolade én toppen we het af met marshmallows: een matcha chocolatte dus eigenlijk. Een perfect drankje voor een avond op de bank als je het ons vraagt.

    Ingrediënten voor 1 matcha chocolatte:

    1 tl matchapoeder
    300 ml (plantaardige) melk
    50 g witte chocolade, fijngehakt
    optioneel: marshmallows als topping

    Benodigdheden:

    steelpan | zeefje | garde

    Bereidingswijze:

    1. Zeef het matchapoeder in een steelpan. Voeg 2 eetlepels melk toe en roer goed met een garde tot alle klontjes verdwenen zijn. Giet de rest van de melk erbij en voeg de chocolade toe.
    2. Verwarm al roerend op matig vuur, tot de chocolade is gesmolten en het mengsel warm is.
    3. Maak eventueel af met marshmallows en nog een beetje matchapoeder.

    Ga jij deze matcha chocolatte proberen?

    Vorig artikel
    Zoete aardappel bereiden Zoete aardappel bereiden
    Volgend artikel
    Licht verteerbaar eten Licht verteerbaar eten

    Gerelateerde artikelen

    2 reacties

    dries monique schreef:

    wat is matchapoeder

    Charlot van Scheijen schreef:

    Hoi Monique,

    Dat leggen we uit in de blog. Matcha is groenetheepoeder.

    Hoop dat je de matcha latte eens gaat maken!

    Groeten,
    Charlot

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.