Maak een Moederdagtaart
8 mei 2014
door Frederieke
Our Cooking tools
Hoe kun je aankomende zondag jouw moeder smakelijk verrassen? Ga direct aan de slag met dit simpele recept en maak een Moederdagtaart.
Is jouw moeder dol op zoetigheid? Dan is deze Moederdagtaart van 24kitchen een perfecte optie. En weer eens iets anders dan een bosje bloemen natuurlijk. Het kost je alleen maar een uurtje van je tijd en het resultaat is meer dan de moeite waard. Laat je ons weten wat ze er van vond?
Moederdagtaart
Ingredients
- 200 g zachte boter
- 220 g suiker
- 1 citroen
- 200 g bloem
- 4 eieren
- 4 el aardbeienjam
- 100 g hagelslag
- 250 g room
- 75 g suiker
- 1 bakje aardbeien
- 1 takje verse munt
- Benodigdheden:
- hartvormige cakevorm
- – gekarteld spuitmondje
- – bakpapier
Instructions:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm in met boter en leg er een vel bakpapier in.
- Roer de boter met de suiker luchtig en meng door de eieren heen. Rasp de schil van de citroen en meng door de boter. Meng de bloem door het botermengsel..
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak de taart in de voorverwarmde oven circa 60 minuten goudbruin. Laat de taart afkoelen.
- Bestrijk de zijkanten van de taart met aardbeienjam en bestrooi met hagelslag.
- Klop de room met suiker op. Schep de slagroom in een spuitzak met spuitmondje. Spuit ringen slagroom op de cake.
- Halveer de aardbeien en leg deze in de slagroom. Garneer de Moederdagtaart met een takje verse munt. Eet smakelijk!
Eet smakelijk! Wat ga jij maken voor Moederdag?