Lekker koken met restjes

16 juni 2015
door hellofresh Tips en Tricks

    week-25_banners_website7week-25_banners_website511329836_836865719740680_7756911396723918144_n

    Hoewel we altijd proberen om zoveel mogelijk ingrediënten afgepast bij jou thuis te bezorgen, kan het nog weleens voorkomen dat jij wat groenten overhoudt. Voor deze week hebben wij twee snelle, gemakkelijke en vooral heerlijke recepten bedacht die jij perfect kunt gebruiken voor een kliekjesdag. Geloof ons maar: je kunt echt heel lekker koken met restjes.

    Boordevol gezonde voedingsstoffen: groentesapje met fruit en munt!

    Ingrediënten voor 2 personen:

    • ¼ krop romainesla
    • 2 el citroensap
    • 8 muntblaadjes
    • 1 cm gember
    • 1 appel (uit de Fruitbox)
    • 1 trosje (rode) druiven van ca. 15 stuks (uit de Fruitbox)
    • 100 ml water
    • optioneel: 1 perzik of een handje bosbessen

    Benodigdheden:

    • Blender of staafmixer met hoge kom

    Bereidingswijze: 

    1. Snijd de romainesla, munt, appel en druiven klein. Rasp de gember.
    2. Meng alle ingrediënten in een blender of hoge kom. Voeg 100 ml water per persoon toe en pureer de groenten en het fruit. Voeg naar smaak extra water toe om het sapje vloeibaarder te maken.
    3. Breng op smaak met het limoensap.

    Tip voor een warme zomerdag:

    Snijd een paar uur van tevoren het fruit klein en laat bevriezen in de vriezer. Meng het ijskoude fruit in de hoge kom of blender.

    Als snack of als avondeten: knapperige platbroodpizza margarita

    Ingrediënten voor 2 personen:

    • ¼ – ½ rode peper
    • 2 teentjes knoflook
    • 4 takjes verse oregano (Heb je geen verse oregano in huis? Je kunt ook gedroogde oregano gebruiken.)
    • 1 el olijfolie
    • ½ – 1 blikje tomatenpuree
    • ½ blik tomatenblokjes
    • 2 platbroden
    • Geraspte kaas
    • Zout en peper

    Benodigdheden:

    • Sauspan

    Bereidingswijze: 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.  Hak de oreganoblaadjes fijn.
    2. Verhit 1 el olijfolie in een sauspan op middelmatig vuur en fruit de rode peper en knoflook. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de oregano en peper en zout naar smaak toe. Breng al roerende aan de kook en zet daarna het vuur uit.
    3. Smeer het platbrood in met de tomatensaus, bestrooi met kaas en bak het platbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven.

    Van groente krijg je nooit genoeg: Oosterse groenteomelet

    Ingrediënten voor 1 persoon:

    • 1 teentje knoflook
    • 1 cm gember
    • ¼ rode peper
    • ¼ venkel
    • ¼ paksoi
    • 1 tl currykruiden (of een combinatie van Oosterse kruiden die nog in jouw keukenkastje staan)
    • 2 eieren
    • 3 el kokosmelk
    • 1 tl sojasaus
    • 1 el zonnebloemolie
    • Zout en peper naar smaak

    Benodigdheden:

    • Kom
    • Koekenpan

    Bereidingswijze: 

    1. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de gember, venkel en paksoi fijn. Kluts de eieren met de sojasaus en kokosmelk in een kom.
    2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de gember en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel toe en bak al roerende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paksoi toe en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Voeg het ei toe aan de groenten en bak de omelet 3 – 4 minuten aan elke kant op middelmatig vuur.

    Tip:

    Snijd de omelet doormidden of in kwarten om deze gemakkelijk om te keren! Wat je ook kunt doen: schuif de omelet op een bord, dek het bord af met de koekenpan en keer in één draai het bord en de pan om.

    Veel kookplezier en eet smakelijk! Heb jij een goede tip voor het gebruiken van restjes? Laat het ons dan vooral weten!

    Vorig artikel
    Crumble met rode biet en chocolade Crumble met rode biet en chocolade
    Volgend artikel
    Sneak preview: ons HelloFresh-magazine zomer Sneak preview: ons HelloFresh-magazine zomer

    Gerelateerde artikelen