Crumble met rode biet en chocolade 29 mei 2015

door hellofresh Gerechten
Crumble met rode biet en chocolade

Framboos met rode biet en pure chocolade

Deze crumble met rode biet en chocolade is misschien een beetje vreemd, maar heel lekker. Samen met de frambozen is dit echt een fantastische smaakcombinatie. De aardse smaak van biet combineert heel mooi met het zoete van de chocolade; de frambozen zorgen voor wat frisheid. Daarbij krijg je met de bietjes ook nog goede voedingsstoffen binnen, terwijl je een toetje aan het eten bent. Zo krijg je ongemerkt wat extra groenten binnen. Niet gek toch? Zelfs echte bietenhaters worden blij van deze crumble, dat hebben we al gemerkt. Bekijk snel het recept, en vergeet niet om ons te laten weten wat je vindt. 

  • Een inspirerend recept: rode biet met frambozen en pure chocolade!

    Ingredients

    Voor 4 personen
    2 kleine rode bieten (voorgekookt)
    200 g frambozen
    100 g pure chocolade
    1/2 kopje water
    1 el maple siroop
    300 g bloem
    75 g suiker
    100 g havermout
    200 g boter
    Benodigdheden:
    Dunschiller of kaasschaaf
    Ovenschaal
    Kleine pan
    Kom

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Schil de rode biet en snijd met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakken. Leg in de ovenschaal.
    3. Kook het water in een kleine pan en meng dit met de maple siroop. Besprenkel de rode bieten met dit mengsel.
    4. Snijd de pure chocolade, was de frambozen en meng met de rode bieten.
    5. Meng de boter, suiker, havermout en bloem in een kom en mix totdat er een stevig mengsel ontstaat.
    6. Voeg het mengsel toe over de rode bieten met frambozen en chocolade en bak ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Vorig artikel
Voedingswaarden berekenen Voedingswaarden berekenen
Volgend artikel
Lekker koken met restjes Lekker koken met restjes

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.