Koken met appelstroop
10 februari 2014
Koken met appelstroop: doe je dat wel eens? Deze week zit er een overheerlijke Frutesse Maestrichter fruitstroop in de HelloFresh Box als extraatje. Wist je dat er nog veel meer mee kan dan op de boterham smeren? Hieronder lees je hoe je fruit- of appelstroop op verschillende manieren kunt gebruiken.
Koken met appelstroop
Stroop is een lekkere smaakmaker in bijvoorbeeld sauzen en marinades. En nadat je ermee gekookt hebt, kun je het ook nog lekker op de boterham of de pannenkoek smeren. En natuurlijk smaakt stroop ook heel erg goed in combinatie met een kaasplankje.
Maar waar bestaat fruitstroop nu eigenlijk uit? Feitelijk is stroop geconcentreerd sap van fruit: voor Maestrichter fruitstroop is 2 kg fruit nodig om 500 g stroop te maken. Bovendien bevat de Frutesse Maestrichter fruitstroop mineralen als ijzer en kalium.
Wij hebben de stroop gebruikt om de rode kool zoeter te maken. Wat is jouw favoriete recept met fruit- of appelstroop?