Hoe eet je met stokjes?
19 september 2013Deze week vind je chopsticks, ook wel eetstokjes genoemd, in de HelloFresh Box. Chinezen vinden dat de maaltijd beter tot zijn recht komt wanneer je met stokjes eet. Bij elke hap die je eet komt er namelijk veel zuurstof binnen en dit komt de smaak ten goede: je proeft dus meer en beter wat je eet. Dit is ook de redenen waarom Chinezen hun soep uitgebreid naar binnen slurpen. Het Chinese teken voor eetstokjes is 筷 en betekent ‘snel bamboe’. Dit omdat het eten met deze stokjes erg snel gaat, als je eenmaal geoefend bent. Maar hoe eet je met stokjes? Wij helpen je op weg. Zo kun je de eetstokjes uit de HelloFresh Box gebruiken om de Oosterse noedels met biefstukreepjes te eten.
Stap voor stap: hoe eet je met stokjes?
De bamboestokjes uit de HelloFresh Box zitten nog aan elkaar vast. Dit wordt gedaan zodat je kunt zien dat de stokjes voor de eerste keer worden gebruikt. De eerste stap is het breken van de stokjes, zodat er twee stokjes ontstaan. Daarna komt wellicht de grootste uitdaging: het vasthouden van de stokjes. Pak één stokje en klem deze tussen je duim en ringvinger, zorg ervoor dat je het dikke gedeelte van het stokje aan de bovenkant hebt. Pak met je vrije hand het andere stokje en leg deze vervolgens tussen je duim, wijsvinger en middelvinger. Zorg er altijd voor dat je wat ruimte tussen de stokjes hebt, omdat het anders erg lastig eten is. Het enige wat je nog moet doen is de puntjes naar elkaar toe brengen en je eten er tussen klemmen. Eet smakelijk!