Glutenvrije bananenbrood-muffins
7 december 2015We zijn de keuken in gedoken om te experimenteren met verschillende recepten voor een lekkere traktatie. Deze glutenvrije bananenbrood-muffins met frambozen en geraspte kokos zijn het resultaat. Naast het voordeel dat ze glutenvrij zijn, worden ze gebakken in een muffinvorm. Zo kun je het heel gemakkelijk meenemen.
Recept voor glutenvrije bananenbrood-muffins
Ingrediënten:
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 150 g frambozen
- 1 tl bakpoeder
- 150 g geraspte kokos
- 3 el ahornsiroop
- snufje zeezout
- 80 g pindakaas
Benodigdheden:
- kom
- muffinpapiertjes (of vierkante stukjes bakpapier)
- muffinbakvorm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180º C.
- Pureer de bananen (tip: gebruik hiervoor een vork of staafmixer) en voeg alle ingrediënten, behalve de frambozen toe. Roer door tot beslag en voeg vervolgens de frambozen toe. Roer voorzichtig door.
- Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm. Schep in elke vorm het beslag en bak circa 35 minuten tot de muffins goudbruin kleuren.
- Haal de bakvorm uit de oven en laat de muffins afkoelen.
Tip: serveer de muffins met Griekse yoghurt. Echt een aanrader!
Handig: bewaar de muffins in de koelkast en geniet van deze glutenvrije traktatie in de ochtend als ontbijt of in de middag als tussendoortje.