De Gourmet Kerstbox

7 december 2015
door Thijs Onze recepten

  Gourmetbox - HelloFresh

  Heb jij de Gourmetbox nog niet besteld? Hier lees je wat er allemaal in zit en hoe je de box kunt bestellen!

  Met deze Kerstbox heb je direct alles in huis om deze kerst met de hele familie te gourmetten. We hebben een selectie gemaakt van lekkere stukjes vlees en vis. Ook hebben we vegetarische gerechtjes in deze box verwerkt. In de Kerstbox voor gourmetten vind je bovendien alle ingrediënten om zelf marinade, sausjes, kruidenboter en een dessert met ananas te maken.

  Het vlees uit de Gourmetbox

  Hertenburger (30 g per twee personen)

  De hertenburger uit de Gourmetbox is afkomstig van wilde herten, die in de hooglanden van Schotland leven. Ze voeden zich met gras, knollen, wortels, vruchten en zaden. Planteneters dus! Hertenvlees heeft een uitgesproken wildsmaak, is rijk aan vitaminen en ijzer en bevat relatief weinig calorieën.

  Runderhaaspuntjes (3o g per twee personen)

  De runderhaasjespuntjes komen van het Europese vasteland. De puntjes worden namelijk gesneden van de haas van het Hollands Weiderund. Weet jij van welk lichaamsdeel het ‘haasje’ afkomstig is? Het is afkomstig van de lende, een deel van de rug, van de rund. Het is het meest malse stukje vlees van een koe. Tip: bak de runderhaas kort. Op die manier behoudt het vlees zijn malsheid en smaak!

  Kalkoenmedaillons (3o g per twee personen)

  De medaillons uit de Gourmetbox worden gesneden uit de borst van de kalkoen. Wist je dat kalkoen gezond is? Het is namelijk rijk aan proteïnen, ijzer, vitamine B en het bevat weinig vet! Kalkoen is vaak terug te vinden op het Nederlandse kerstmenu. Dit is te danken aan de Amerikanen, die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de kalkoen bij ons introduceerden. Bij hen stond het al jarenlang, als onderdeel van het feest Thanksgiving, op het menu.

  De vis in de Gourmet Kerstbox

  Voor de visliefhebbers hebben we verschillende soorten vis uitgekozen, zodat je hier een lekker visspiesje van kunt maken. Je gebruikt hiervoor albacore tonijn (40 g per twee personen). Dit is zogenaamde “witte tonijn” en is zeer geschikt om te bakken of grillen. Albacore tonijn is relatief zacht en mild van smaak, in vergelijking met andere tonijnsoorten. De tonijn is op zo’n manier gevangen dat de bijvangst tot een minimum is beperkt en de visserij die deze tonijn heeft gevangen is MSC-gecertificeerd. Daarnaast gebruik je garnalen (4 per twee personen) en Schotse zalm (30 g per twee personen) om het spiesje compleet te maken. Zalm kent vele soorten en maten. De zalm die je gebruikt voor het kerstdiner komt uit Schotland en heeft een zachte smaak.

  Dit zit er nog meer in de Gourmetbox

  Je ontvangt alle ingrediënten om zelf een boerenomelet -met courgette en bosui- en gevulde mini-paprika’s met roomkaas te maken. Ook ontvang je stokbrood en maak je zelf een kruidenboter. Als dessert ontvang je een hele ananas die je gaat grillen: lekker én gezond!

  Bekijk hier alle ingrediënten die in de Gourmetbox zit en wat je zelf nog moet toevoegen (geen stress: het gaat hier alleen om olijfolie en andere ingrediënten die je standaard in huis hebt!). Handig om te weten: je hebt alleen een kom en saladekom nodig om de gerechten te bereiden. En uiteraard een gourmette-stel (of een grillplaat)!

  Drink er bijpassende wijn bij!

  Bijpassende wijn bij Gourmetbox

  Om het diner compleet te maken hebben we niet alleen de ingrediënten voor het menu voor je ingekocht, maar ook lekkere wijnen voor je uitgezocht. Deze wijnen passen perfect bij de verschillende kleine gerechten en zijn bovendien met flinke korting te bestellen via de Wijnbeurs. Bestel hier bijpassende wijnen.

  Over een paar dagen vertellen we je meer over de Kerstbox Original en de Kerstbox Deluxe!

  Bestel hier een Kerstbox en lees meer over de bezorging.

  Vorig artikel
  Glutenvrije bananenbrood-muffins Glutenvrije bananenbrood-muffins
  Volgend artikel
  Nieuw: de Wijnbox Nieuw: de Wijnbox

  Gerelateerde artikelen