De lekkerste worteltaart (met glazuur!) 8 maart 2019

door Helene Tips en Tricks

Heb je een reden nodig om worteltaart te maken? Wij denken van niet. Dit kruidige en romige recept smaakt niet alleen heerlijk, maar ziet er ook vrolijk genoeg uit om van in het rond te hoppen. (Tip: vraag jouw kleinste konijn(tjes) om mee te helpen met decoreren)

Benodigdheden

Rechthoekige bakvorm 20 x 30 | pollepel | elektrische handmixer of klopper| 3 mengkommen

Ingrediënten voor de taart

180 g wortel, geraspt | 250 g bloem, gezeefd | 200 g suiker | 2 tl baksoda | 1/2 tl zout | 1 tl kaneel | 4 eieren, groot | 350 ml zonnebloemolie of gesmolten kokosolie | 1,5 tl vanille-extract | 1 blik ananasstukjes (230 g), uitgelekt en fijngehakt | 150 g pecannoten, grofgehakt

Voor de topping

225 g zuivelspread, op kamertemperatuur | 115 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur | 1,5 tl vanille-extract | 375 g poedersuiker

Voor de decoratie

Oranje kleurstof | bosje munt

Bereiding taart

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in of bekleed met bakpapier.
  2. Meng de wortel, bloem, suiker, baksoda, zout en kaneel in een grote kom. Meng in een andere kom de eieren met de zonnebloem- of kokosolie en het vanille-extract. Voeg de natte ingrediënten in delen toe aan de droge ingrediënten. Roer met de pollepel tot er een samenhangend geheel ontstaat. Roer de ananasstukjes en de pecannoten door het beslag.
  3. Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 35-40 minuten in de oven. Check of je cake gaar is door er met een (houten) satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon en droog uit? Dan is je cake gaar. Zo niet, laat dan nog even in de oven staan.
  4. Is je cake gaar? Laat hem dan, in de vorm, 10-15 minuten afkoelen op een taartrooster, of als je dit niet hebt, op het fornuis. Doordat er koele lucht onder de bakvorm kan komen, kan de warmte van de cake ontsnappen en voorkom je een kleffe taart. Na 15 minuten kun je de cakes voorzichtig uit de bakvorm halen en laat je ze volledig afkoelen. Dit is vooral belangrijk omdat je straks een patroon in je topping aan wilt brengen. Is je taart nog warm, dan kan het zijn dat de topping smelt en van de taart afdruipt.

Bereiding topping

  1. In een mengkom mix je zuivelspread, vanille-extract en boter met een garde of handmixer tot een egale massa. Zeef de poedersuiker in delen in de kom en meng tot het een egaal geheel is.
  2. Verdeel de topping gelijkmatig over de taart. Houdt een deel apart om straks het oranje patroon mee te maken.
  3. Snijd de taart in driehoeken, in de vorm van een wortel. Je houdt hierdoor wat stukjes taart over – de beloning voor de taartenbakker!
  4.  Meng een paar druppels oranje kleurstof door de topping die je apart hebt gehouden en schep dit in de spuitzak. Maak hiermee een patroon naar wens op je taartjes.

Gebruik de takjes munt voor het steeltje van je worteltaartjes. Smakelijk eten!

 

 

Vorig artikel
Pinda-chocoladetruffels Pinda-chocoladetruffels
Volgend artikel
Tomate farcie met bulgur en Parmezaanse kaas Tomate farcie met bulgur en Parmezaanse kaas

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.