Biscuitbroodjes met bosbessen 22 mei 2015

door hellofresh Gerechten
Biscuitbroodjes

Biscuitbroodjes

De bosbes is een gezonde vrucht. Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine B en C, antioxidanten en mineralen. Daarnaast zijn bosbessen rijk aan vezels. Reden genoeg dus om dit lekkere recept met bosbessen te proberen! Deze zachte broodjes met friszoete bessen smaken lekker als ontbijt of als warme snack voor tussendoor.

 Ingrediënten voor 12 tot 16 kleine broodjes:

  •  100 g bosbessen
  • 240 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 5 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 350 ml vloeibare slagroom

Benodigdheden:

  • Grote kom
  • Mixer
  • Bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom. Voeg de suiker, het zout, de nootmuskaat en de bosbessen toe aan het deeg en meng goed.
  3. Klop de slagroom met een mixer tot deze in volume meer dan verdubbeld is. Roer de opgeklopte slagroom voorzichtig door het deeg. Hoe minder je het deeg bewerkt des te luchtiger het eindresultaat wordt.
  4. Stort het deeg op een bakplaat met bakpapier en bewerk tot een rechthoek van ongeveer 2 – 2,5 cm hoog.
  5. Snijd het deeg met een scherp en nat (pizza)mes in 12 – 16 blokjes . Snijd het deeg niet helemaal door!
  6. Bak de biscuitbroodjes 30 minuten in de oven.

Dit recept zit deze week in onze Fruitbox. Deze broodjes smaken heerlijk met vruchtencompote. Volgende week zit er een recept voor aardbeiencompote in de Fruitbox. 

Eet smakelijk! 

Vorig artikel
Hollandse asperges uit Brabant Hollandse asperges uit Brabant
Volgend artikel
Voedingswaarden berekenen Voedingswaarden berekenen

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.