Bananenbrood met appel en rozijnen 22 augustus 2016

door Julius Gerechten

Bananen zijn rijk aan vitamine B6 en kalium. Brood met banaan als basis is dus niet alleen lekker maar ook gezond!

Op zoek naar variatie? Je kunt voor een extra kruidige smaak 2 tl kaneel vervangen door 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder en 1 tl koekkruiden.

S01303_FINAL_NL_W37_2015

Benodigdheden:

  • 3x kom
  • zeef
  • cakevorm met bakpapier
  • satéprikker

Ingrediënten

  • 100 g rozijnen
  • 1 appel
  • 3 bananen
  • 210 g volkoren speltmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 el walnootolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  1. Laat de rozijnen in een kom met lauwwarm water circa 10 minuten wellen.
  1. Zeef het speltmeel en meng met het bakpoeder en de kaneel in een andere kom en roer goed. Schil de appel, snijd in blokjes en voeg toe aan het meel. Zorg er hierbij voor dat je de blokjes appel goed met meel bedekt, dit zorgt er namelijk voor dat de appels tijdens het bakken mooi verdeeld blijven en niet naar de bodem zakken.
  1. Prak de bananen fijn met een vork en roer samen met de eiwitten los in een derde kom. Giet de rozijnen af en voeg toe aan de kom. Voeg de olijfolie en walnootolie toe en roer goed.
  1. Voeg de bananenmix toe aan het meel en roer voorzichtig tot beslag.
  1. Doe het beslag in een cakevorm met bakpapier en bak het bananenbrood in 45 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of het brood goed gaar is (deze moet er droog uitkomen). Laat nog 5 minuten langer in de oven staan als het brood nog niet helemaal gaar is.
  1. Laat het brood circa 15 minuten afkoelen in de cakevorm. Haal daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen.

Tip: het beslag op basis van bananen is compacter dan je van cakebeslag gewend bent. Geen zorgen, dit hoort zo!

Ga jij dit bananenbrood proberen? Laat weten wat je er van vindt via onze Facebookpagina!

Vorig artikel
Zelfgemaakte limonade van limoen en druiven Zelfgemaakte limonade van limoen en druiven
Volgend artikel
Maak kennis met Dafna: onze diëtiste Maak kennis met Dafna: onze diëtiste

Gerelateerde artikelen

2 reacties

nicole schreef:

ik zouik zou graag het bananenbrood met appel en rozijnen willen maken.
er ers staat nergens vermeld wat je met het geel van het ei moet doen.
moet dit erin of niet ?

Lizzie Winckel schreef:

Hi Nicole,
Het geel van het ei moet niet in het beslag van het bananenbrood. Deze kun je dus voor iets anders gebruiken.
Groeten, Lizzie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *