Voor alle HelloFresh-kinderen: banaan-chocoladelolly’s
8 januari 2015Kookt jouw mama of papa vaak recepten uit de HelloFresh Box? En heb jij erna vaak nog zin in iets lekkers? Maak dan deze banaan-chocoladelolly’s! Bekijk hier het recept.
Deze banaan-chocoladelolly’s zien er niet alleen superleuk uit maar ze zijn ook nog eens erg lekker. Banaan en chocolade zijn sowieso een lekkere combinatie. Denk maar aan de bekende ijscoupe banana-split. Maar zo op een stokje als dessertje, is het ook helemaal geweldig.
Wat je nodig hebt:
- 1 grote banaan
- 1 reep pure chocolade
- Lollystokjes of tapasprikkertjes
- Bakplaat met bakpapier
Tip: zet van tevoren alles klaar en lees het recept voordat je begint met koken goed door.
Wat je moet doen:
- Snijd de banaan in plakjes van circa 1 tot 1,5 cm dik.
- Breek de chocolade in blokjes en doe het in een magnetron-bestendige kom. Verwarm de chocolade 30 seconden in de magnetron en roer goed door. Is de chocolade nog niet gesmolten? Doe het dan nog een keertje in de magnetron en herhaal totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
- Prik de lollystokjes of tapasprikkertjes in de plakjes banaan en dip deze daarna in de chocolade.
- Leg de banaan-chocoladelolly’s op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in de diepvries als je alle lolly’s gemaakt hebt.
5. Zodra de banaan-chocoladelolly’s bevroren zijn, kun je deze opeten of in een boterhamzakje meenemen naar
bijvoorbeeld de dierentuin of vriendjes en vriendinnetjes. Let wel goed op: als het warm is buiten, smelt de banaan en chocolade vrij snel.
Eet smakelijk! Vertel je ons hier of je dit een leuk en vooral lekker recept vindt?
Bron: http://bit.ly/1BPh7pu