Gemakkelijke groene pesto
8 januari 2015 door hellofresh Our Cooking tools
Ben jij ook zo’n fan van de groene pesto uit de box? Deze echte Italiaanse klassieker is perfect in een heleboel gerechten. Door pasta, op een broodje of bij een stukje gegrilde kip: pesto kan bijna overal. En je maakt het gemakkelijk zelf!
Groene pesto
Ingredients
- 20 g pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 30 g basilicumblaadjes
- 30 g Parmezaanse kaas
- 30 ml olijfolie (+/- 3 el)
- peper en zout
- Benodigdheden:
- koekenpan
- blender
- staafmixer met hoge kom of blender
Instructions:
- Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Bewaar apart.
- Snijd of pers de knoflook fijn en scheur de basilicumblaadjes van de takjes. Snijd de Parmezaanse kaas klein.
- Meng in een hoge kom met staafmixer of blender de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en olijfolie. Bestrooi met peper en zout en pureer tot de pesto de gewenste dikte heeft. Voeg naar wens extra olijfolie toe om de pesto vloeibaarder te maken en breng verder op smaak met peper en zout.
Tips voor wat groene pesto-variatie
- Vervang de basilicum eens door een ander groene kruid, zoals oregano. Of rucola!
- Vervang de pijnboompitten deels of volledig door andere noten, zoals cashewnoten, amandelen of pistachenoten.
- Voeg voor een twist 2 – 3 kleingesneden zongedroogde tomaten toe aan de basispesto.
Veel kookplezier en eet smakelijk!