Alles over schelvis

12 januari 2018
door Kaylee Hartog Our Cooking tools

  Heb jij weleens schelvis gegeten? Schelvis is zachter dan kabeljauw maar een echte krachtpatser qua smaak! Wij zijn er gek op, en wel hierom…

  Het neefje van de kabeljauw

  De schelvis behoort tot de familie van kabeljauwachtigen. In tegenstelling tot kabeljauw is de smaak van schelvis iets sterker en het visvlees wat zachter. Geen wonder dat kabeljauw vandaag de dag in veel gerechten door schelvis wordt vervangen; in Fish & Chips bijvoorbeeld. Deze Engelse lekkernij wordt tegenwoordig in Schotland en in het noorden van Engeland met schelvis gemaakt. Ook IJslanders verkiezen schelvis al jaren boven kabeljauw doordat er meer smaak aan zit. Een populair visje dus!

  Viskeurmerk

  Omdat witvis kleiner blijft dan de kabeljauw is hij eerder geslachtsrijp en duurzamer. Alle soorten die je in onze box terugvindt bevatten een keurmerk. Zo heeft onze schelvis het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC). Deze wordt toegekend aan visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. Hierbij worden de visstanden duurzaam beheerd, zodat er weinig bijvangst is en er zo min mogelijk schade wordt toegebracht aan het leven in de zee. Door dit keurmerk weet je zeker dat de vis die jij eet met beleid gevangen is.

  Cr├Ęmevis

  Hoewel schelvis traditioneel onder de noemer “witvis” geschaard wordt, kan hij wit tot cr├Ęmekleurig uitslaan. Met zijn filet kun je alle kanten op. Maak er in de zomer een heerlijk vispakketje van die je vervolgens langzaam op de barbecue gaart en opeet met een fris glas witte wijn erbij. In de winter is schelvisfilet lekker bij soepen en aardappelgerechten. Een favoriet van ons is de┬ákokossoep met schelvis en udonnoedels.

  Goede voeding

  Daarnaast is schelvis ook hartstikke goed voor je. Doordat schelvis een magere vis is bevat het minder onverzadigde vetten dan andere vissoorten. Daarnaast bevat witvis van nature veel prote├»ne, wat helpt bij de opbouw en herstel van de spieren, het is goed voor huid en haar, en bevat essenti├źle aminozuren die jouw lichaam nodig heeft. Gezond genieten dus!

  Heb jij de schelvisfilet met bospeen, verse zelfgemaakte bieslooksaus en nicola aardappelen ook in jouw box gekozen? Laat ons dan weten wat je ervan vond!

  Vorig artikel
  Werken bij HelloFresh Werken bij HelloFresh
  Volgend artikel
  Super soep: onze favorieten voor een fit nieuwjaar Super soep: onze favorieten voor een fit nieuwjaar

  Gerelateerde artikelen