4 x verrassende smaakmakers

29 juli 2016
door Nora Tips en Tricks
    verrassende smaakmakers
    Er zitten al heel wat verse en gedroogde kruiden in de HelloFresh Box, maar toch kun je gerechten nog verder op smaak brengen. Azijn, oliën of citrusrasp zijn maar enkele van zulke verrassende smaakmakers. In deze post geven we je een overzicht van enkele verrassende smaakmakers en hoe je ze kunt gebruiken.

    Verrassende smaakmakers

    Azijn en olie

    verrassende smaakmakers

    Zwarte en witte balsamicoazijn en witte wijnazijn gebruik je regelmatig wanneer je HelloFresh-gerechten klaarmaakt. Voor olijf- en zonnebloemolie geldt hetzelfde. Maar er bestaan ook nog heel wat andere soorten azijn en oliën.

    Azijn is eigenlijk zure wijn, dat merk je trouwens nog aan de Franse naam ervoor: vin aigre. Oorspronkelijk werd het gebruikt om groenten in op te leggen en dus langer te bewaren. Er bestaat ook appelazijn, gemaakt van appelcider, frambozenazijn of kruidenazijn. Je kunt deze speciale soorten azijn vaak in de supermarkt of een speciaalzaak vinden. Wist je trouwens dat je met azijn ook perfect kunt schoonmaken? Lees er alles over in deze blog.

    Citrusrasp

    verrassende smaakmakers

    Ook met citroen- of limoenrasp ging je misschien al wel eens aan de slag in onze recepten. De schil van een citrusvrucht bevat zoveel smaak dat je met een heel klein beetje al een lekkere frisheid kunt toevoegen aan een gerecht. Zo is citroen- of sinaasappelrasp heel lekker in zoete bereidingen. Denk maar aan cheesecake bijvoorbeeld. Bak je graag je eigen brood? Ook hier kan citrusrasp voor een verrassende twist zorgen. Dressings worden heerlijk fris als je er een snufje geraspte citroenschil aan toevoegt. Zorg er wel voor dat je de citrusvrucht altijd heel goed wast en zelfs even boent voor je gaat raspen.

    Gistvlokken

    verrassende smaakmakers

    Gistvlokken worden gemaakt van gedroogde en bewerkte gist. In tegenstelling tot bakkersgist, laten ze een deeg of beslag niet rijzen. Wat ze wel doen: je smaakpapillen verrassen! Ze geven een kaassmaak aan warme en koude gerechten. Je kunt ze gebruiken in een kaassaus, over een pasta strooien of koud toevoegen aan een salade. Hierdoor zijn gistvlokken erg populair bij mensen die een volledig vegetarisch dieet volgen.

    Omdat gistvlokken rijk zijn aan B-vitamines en foliumzuur zijn ze goed voor je haar en huid. Gistvlokken kun je vinden in sommige supermarkten of anders bij een natuurvoedingswinkel in de buurt.

    Romesco-saus

    verrassende smaakmakers

    Romesco komt uit het Spaanse Catalonië en is een saus op basis van rode paprika, tomaat, hazelnoten, amandelen en brood. De saus is heerlijk bij gegrilde groenten, vlees en vis, couscous of geroosterde aardappelen. Ook lekker op een geroosterd broodje als aperitiefhapje.

    Heb jij nog meer verrassende smaakmakers? Laat het hieronder in de reacties weten. 

    Vorig artikel
    6 redenen om bij HelloFresh te komen werken 6 redenen om bij HelloFresh te komen werken
    Volgend artikel
    Quesadilla’s: perfect voor een veggie BBQ! Quesadilla’s: perfect voor een veggie BBQ!

    Gerelateerde artikelen

    2 reacties

    Mireille De Weerdt schreef:

    Hallo,

    De ravigottesaus die deze week bij het visgerecht zat, was een schot in de roos! Ik heb zelf geprobeerd om het recept terug te vinden, maar heb niet de combinatie met de spinazie gevonden. Zou het mogelijk zijn om de samenstelling van de saus even met ons te delen?

    Alvast bedankt!

    Nora schreef:

    Hey Mireille! Leuk om te horen dat je de ravigottesaus zo lekker vond. De saus wordt speciaal voor HelloFresh gemaakt volgens een geheim recept. Net zoals oma’s ook hun keukengeheimen hebben. 😉 Wel kan ik je vertellen dat een klassieke ravigottesaus bestaat uit vinaigrette, kappertjes, tuinkruiden en gesnipperde ui. Daarmee kun je al aan de slag en ontwikkel je misschien wel je eigen succesrecept! 🙂 Bedankt voor je reactie en een fijne dag verder! Groetjes, Nora