Alles over kamut

22 januari 2015
door hellofresh Onze recepten
  Bron: www.desmaakvanplanten.be

  Bron: www.desmaakvanplanten.be

  Wat vond jij van het kamutbrood dat vorige week voor het eerst in de box zat? Wij zijn blij verrast door de smaak van deze oude ‘vergeten’ tarwe. Lees verder voor alle must-knows over kamut.

  Wat is kamut nou precies?

  Kamut is een tarwesoort en wordt ook wel khorasantarwe genoemd. Waarschijnlijk komt deze oeroude graan uit Egypte, maar er gaan ook verhalen rond dat kamut, net zoals andere granen, ontstaan is in West-Azië.

  De kamutplant, vergelijkbaar met de tarweplant, heeft per spriet een aar. Deze aar bevat veel graankorrels. De korrels van kamut zijn langer dan die van moderne tarwe.

  De gezondheidsvoordelen van kamut

  Kamut bevat aanzienlijk meer voedingsstoffen dan vergelijkbare graansoorten. Zo heeft het een hoog eiwitgehalte (20 tot 40 procent meer dan andere graansoorten) en bevat het veel vitaminen en mineralen, zoals selenium, zink en magnesium. Het is licht verteerbaar en kamut wordt beschreven als een tarwe met een hoge energetische waarde. Dit komt door het hoge percentage aan lupiden, die zorgen voor meer energie in het lichaam dan bijvoorbeeld koolhydraten.

  Pompoensoep met kamutbrood

  Aan de slag met kamut

  Kamut kun je, net zoals andere tarwe, gebruiken voor het bereiden van brood! Ook kan het worden verwerkt in babyvoeding, muesli, pasta’s, wafels en energierepen. Daarnaast kun je er koekjes mee maken!

  Kamut is bij de meeste natuurvoedingswinkels te koop. De broodjes die vorige week in de box zaten zijn op ambachtelijke wijze gemaakt door onze broodleverancier Le Perron. 

  Vorig artikel
  No-bake cheesecake No-bake cheesecake
  Volgend artikel
  Koken met HelloFresh restjes Koken met HelloFresh restjes

  Gerelateerde artikelen