Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade
15 september 2013Het loopt tegen het einde van de middag en je krijgt trek. Welk tussendoortje eet jij? Met dit receptje voor mueslirepen met chocolade en nootjes maak jij je eigen snack. Veel lekkerder dan een kant en klare reep natuurlijk. En zonder dat het veel moeite kost. Mmmm, als dat geen smullen wordt!
Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade
Mueslirepen met chocolade zijn een typisch voorbeeld van iets wat je misschien geneigd bent kant-en-klaar te kopen, maar wat eigenlijk heel makkelijk zelf te maken is. Met de ingrediënten kun je eindeloos variëren. We kozen in dit recept voor chocolade, hazel- en pecannoten, maar bijvoorbeeld abrikozen met pistache of kokos en walnoten zijn ook ontzettend lekkere combinaties. Heb jij een idee voor zelfgemaakte mueslirepen en wil je dat briljante idee met ons delen? Heel graag. Dat kan hieronder in de comments!
Mueslirepen met chocolade
Ingredients
- 40 g roomboter
- 200 g pure chocolade
- 100 g hazelnoten
- 100 g pecannoten
- 100 g krokante muesli
- 2 el honing
Instructions:
- Smelt de roomboter met de pure chocolade en de honing in een steelpannetje op laag vuur.
- Hak ondertussen de hazelnoten en pecannoten grof. Voeg de gehakte noten bij de gesmolten pure chocolade en roer goed door elkaar.
- Giet het geheel in een cakeblik en zet 2 uur in de koelkast. Snijd daarna in reepjes.
Zoals we al zeiden kun je het recept natuurlijk naar eigen smaak aanpassen. Welk ingrediënt zou jij aan je eigen mueslireep toevoegen?