Voorgesneden groenten: gemakkelijk en vers

12 september 2013
door Rianne Achter de schermen

  Voorgesneden groentenSoms kiezen we ervoor om het koken nog gemakkelijker voor je te maken door gesneden groenten in de HelloFresh Box te doen. Uiteraard doen we geen concessies op de kwaliteit. Daarom zijn de voorgesneden groenten dagvers: de groenten worden namelijk de dag voor levering, speciaal voor HelloFresh gesneden en verpakt. Een zakje met voorgesneden groenten in de HelloFresh Box is dus niet alleen erg gemakkelijk, maar ook nog eens kakelvers! Maar hoe komen de verse voorgesneden groenten vanaf het land bij jou op je bord? Wij namen een kijkje achter de schermen bij de snijderij van Vroegop-Windig.

  Voorgesneden groentenDuurzame groenten

  Allereerst worden alle verse groenten gecontroleerd op kwaliteit, kleur en temperatuur. Na deze controle worden de groenten in een koelruimte geplaatst zodat deze op de juiste temperatuur blijven. Vervolgens worden de groenten handmatig schoongemaakt en grondig gewassen. Dit kan in kleine porties in een ‘bubbelbad’ of in een grote wasmachine. Hoewel er tijdens het wassen grote hoeveelheden water worden gebruikt, is het per kilo minder dan in de gewone huiskeuken. Voorgesneden groenten uit de HelloFresh Box zijn dus niet alleen erg gemakkelijk, maar ook nog eens duurzaam!

  Op maat gesneden groenten voor HelloFresh

  Nadat de groenten zijn gewassen, worden de groenten gedroogd in centrifuges. Doordat de centrifuges zowel links- als rechtsom draaien neemt het drogen slechts 15 tot 20 seconden tijd in beslag. Daarna kunnen de groenten worden gesneden. Dit kan heel specifiek: blokjes of reepjes, dik of dun, alles kan worden aangepast. Wel zo handig wanneer we kleine blokjes nodig hebben voor in een gerecht!

  Voorgesneden groentenOmdat er in de maaltijdenbox voor 4 personen meer groenten gaan dan in een maaltijdenbox voor 1 persoon, worden de groenten in de juiste porties verpakt. Zo ontvangt iedereen precies de juiste hoeveelheden verse groenten voor in de HelloFresh-maaltijd. Wanneer een groente al deze stappen heeft doorlopen, wordt deze gelabeld en ingepakt in de HelloFresh Box!

  Goed om te weten: de groenten worden verpakt zonder toevoegingen. Daardoor zijn de gesneden groenten puur, vers en 5 dagen houdbaar.

  Vorig artikel
  Het HelloFresh-team: Olaf Het HelloFresh-team: Olaf
  Volgend artikel
  Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade

  Gerelateerde artikelen