4 tips om producten in te vriezen

29 augustus 2014
door Wendy Keukenmiddelen

     

    Invriezen

    Soms kan het natuurlijk gebeuren dat er iets tussendoor komt waardoor je de HelloFresh-maaltijd niet zoals gepland kunt eten. Het is natuurlijk zonde om deze producten weg te gooien: vries ze daarom in! Vriezen remt de groei van schadelijke bacteriën, maar ook als je je producten invriest blijven ze helaas niet voor eeuwig goed. Onthoud daarom deze 4 tips om producten in te vriezen en geniet zo op een ander moment van jouw HelloFresh-maaltijd.

    De 4 belangrijkste tips om producten in te vriezen:

    1. Vries iets in op de dag van aankoop of ontvangst van de HelloFresh Box

    Vries het product zo vers mogelijk in. Dan is er nog geen sprake van schadelijke bacteriën die ervoor kunnen zorgen dat het product, ook in de vriezer, op den duur wordt aangetast.

    2. Bewaar datgene wat je invriest niet te lang

    Ook als het product in de vriezer zit, blijft het niet voor eeuwig goed. Noteer daarom goed wanneer je iets in de vriezer doet, zodat je weet tot wanneer je het kunt eten. Brood blijft bijvoorbeeld maar 1 – 2 maanden houdbaar in de vriezer. Gehakt 1 – 2 maanden en een stuk rundvlees (mits op de dag van aankoop ingevroren) ongeveer 6 maanden.

    3. Houd de in te vriezen porties klein en leg niet teveel producten in één keer in de vriezer

    Door kleine porties in te vriezen bevriezen producten sneller, waardoor bacteriën minder kans maken. Als je teveel warme producten in één keer in de vriezer legt duurt het langer voor alles bevroren is en dat komt de kwaliteit van de producten niet ten goede.

    4. Vries nooit iets opnieuw in!

    Belangrijk is dat, wanneer een product al een keer is ontdooid, je dit product nooit meer opnieuw invriest. Doordat een product ontdooit, worden de bacteriën niet meer geremd. Als je het product vervolgens weer invriest beschadigt het product door deze bacteriën. Let er dus op dat als je iets uit je vriezer haalt je dit nooit meer opnieuw in de vriezer stopt!

    Stop jij weleens producten uit de HelloFresh Box in de vriezer?

    Vorig artikel
    Tips & tricks: vispakketje Tips & tricks: vispakketje
    Volgend artikel
    Werken bij HelloFresh Werken bij HelloFresh

    Gerelateerde artikelen