Hoe gezond zijn eieren?

22 maart 2016
door Frederieke Achter de schermen

  feature-image1

  Het is Pasen en daar horen eieren bij. Waarom zijn eieren eigenlijk gezond voor je? Lees verder voor gezonde weetjes over eieren.

  Je kunt eieren op veel verschillende manieren klaarmaken, zoals pocheren, bakken of koken. Hier laten we zien hoe je een ei kunt pocheren. Hoe je ze ook klaarmaakt, eieren zijn dankzij de vele vitaminen en mineralen die ze bevatten, altijd gezond. Zo vind je vitamine A, B2, B22, D, E en B12 terug in eieren. Maar wat betekent dit nu eigenlijk?

  HF160209_Blog_Global_1_Egg_03_low-1024x683

  Volgens het Voedingscentrum hebben deze vitaminen verschillende positieve effecten. Zo is vitamine B2 belangrijk voor een goede stofwisseling, zorgt vitamine D voor stevige botten en bevordert het de groei van je lichaam. Daarnaast beschermt de antioxidant vitamine E de cellen van je lichaam tegen beschadiging en is vitamine B12 nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel.

  Eieren zijn ook rijk aan mineralen zoals fosfor, seleen, ijzer, zink en jodium. Deze zorgen onder andere voor de stevigheid van je botten, hebben een positieve invloed op de energiestofwisseling. Zo zorgt seleen bijvoorbeeld voor een goede werking van de schildklier. Ook eiwit draagt bij aan het goed functioneren van het lichaam. Neem een kijkje op de site van het Voedingscentrum als je hier meer over wilt weten.

  Eieren zijn gezond en een eitje per dag is lekker. Wat is jouw favoriete recept met ei?

  Vorig artikel
  Kidspiration: paashaas Kidspiration: paashaas
  Volgend artikel
  Zelf linzen kiemen Zelf linzen kiemen

  Gerelateerde artikelen