Steun de Warmste Week met… de Warmste Soep

22 november 2019
door Helene Achter de schermen

  Die blauwe vingertoppen en dat koele neustipje tijdens onze dagelijkse fietstocht protesteren misschien als we dit zeggen, maar wat ons betreft is december met voorsprong de warmste maand van het jaar! En dat dankzij alle hartverwarmende initiatieven in december voor de Warmste Week. Ook wij zetten ons dit jaar in voor het goede doel en steunen met maar liefst drie acties de Belgische Federatie van Voedselbanken. Hoe je ons daarbij kunt helpen? Daar lees je alles over in deze blog!

  De Warmste Soep

  de warmste week soep

  Van 7 tot 13 december gaat de temperatuur in je box de hoogte in dankzij de Warmste Soep. Kies je onze geroosterde tomaat-paprikasoep met gegratineerde broodstengels in de box dan schenkt HelloFresh €1 per persoon in je gezin aan de Belgische Federatie van Voedselbanken. 

  Je roostert de tomaten en paprika eerst even in de oven voor een intensere smaak en grilt vervolgens de baguette: zo wordt die lekker knapperig. De perfecte verwarmende winterkost, waarmee je ook nog eens iemand anders aan een warme maaltijd helpt.

  Je plant hem hier op je menu. Lees meer over de Belgische Federatie van Voedselbanken en waarom we ervoor kiezen hen als goed doel te steunen hieronder.

  De Belgische Federatie van Voedselbanken

  In België leeft 1 op de 7 volwassenen en 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens. Daarnaast komen er dagelijks tónnen levensmiddelen in de vuilbak terecht. Al dertig jaar zorgt de Belgische Federatie van Voedselbanken voor een brug tussen die twee problematieken door voedselbedelingen te organiseren en coördineren. Zo werd in 2018 15.351 ton voedsel ingezameld en met behulp van duizenden vrijwilligers verdeeld aan 159.081 mensen. 

  De strijd tegen honger en voedselverspilling ligt ons nauw aan het hart. Vandaag schenken we de overgebleven boxen en voedingsmiddelen uit ons magazijn al aan de voedselbanken. Maar tijdens de Warmste Week doen we een éxtra warme effort en willen we de BFVB ook financieel steunen. Met dat geld wordt de bevoorrading, logistieke organisatie, verdeling, administratie en financiën van de voedselbanken bekostigd. Wil je meer weten over de BFVB, hun activiteiten en hoe ook jij hen financieel of met vrijwilligerswerk kunt steunen? Neem dan een kijkje op hun website

  En dat is niet alles…

  Ook de collega’s bij HelloFresh zetten graag hun warmste beentje voor in december. Dat doen we met een Warmste Lunch op ons Benelux hoofdkantoor in Amsterdam én een Warmste Kerstmarkt in ons logistieke centrum in Kluisbergen. Tijdens de Warmste Lunch serveren we de Warmste Soep uit onze box op kantoor en organiseren we verschillende inzamelacties. Op de Warmste Kerstmarkt verkopen we glühweintjes, chocomelk, pannenkoeken en allerlei lekkernijen ten voordele van de BFVB én strijden onze HUB’s in België voor de titel van Warmste Hub.

  Benieuwd naar wat dit alles opgebracht heeft? Houd onze social kanalen en deze blog in de gaten in de week voor kerst voor het definitieve eindbedrag!

  Vorig artikel
  5x deze gebeurtenissen beïnvloeden je eetgewoonten 5x deze gebeurtenissen beïnvloeden je eetgewoonten
  Volgend artikel
  5x feestelijke fruitrecepten met chocolade 5x feestelijke fruitrecepten met chocolade

  Gerelateerde artikelen