Zelf linzen kiemen

22 maart 2016
door Frederieke In de keuken

    2016_Week 12_banners_website13Deze week zit er een linzencurry met venkel en steranijs in de Veggiebox. Van de gedroogde linzen die je voor dit gerecht gebruikt kun je kiemen maken. Kiemen zijn de jonge plantjes die ontspruiten uit de zaden van onder andere linzen. Kiemen zijn heel gezond. Je kunt linzen heel gemakkelijk zelf kiemen. Lees verder voor de instructies.

    Zelf linzen kiemen – zo doe je het

    Het enige wat je nodig hebt is 1 el droge linzen, een glazen pot of hoge kom met deksel en een elastiek.

    • Laat de linzen 12 uur in water weken in een glazen pot of hoge kom met deksel. Je kunt dit gewoon buiten de koelkast laten staan.
    • Giet na 12 uur het water af, voeg nieuw water toe en dek het af met een schone doek (bijvoorbeeld met een theedoek).
    • Bind de doek vast met een elastiek om de glazen pot of hoge kom. De deksel heb je niet meer nodig. Het doek fungeert nu als vergiet. Giet het water af en bewaar de linzen in de glazen pot of hoge kom (op het aanrecht).
    • Herhaal deze handeling van het spoelen van de linzen iedere ochtend en iedere avond.
    • Na 3 dagen beginnen de linzen te kiemen en na 5 – 6 dagen kun je ze opeten.
    • Bewaar de kiemen na 6 dagen in de koelkast. Je hoeft ze dan niet meer te spoelen.
    • Garneer een salade of soep met de kiemen. Yummy!

    Laat je ons weten of het kiemen van de linzen goed gelukt is?

    Vorig artikel
    Hoe gezond zijn eieren? Hoe gezond zijn eieren?
    Volgend artikel
    6 keukenverschillen tussen België en Nederland 6 keukenverschillen tussen België en Nederland

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.