3 x favoriete recepten met duurzame vis 🐟
21 september 2020Het is de bewuste visweek! 🐟 Hoog tijd om onze favoriete visrecepten van Fish Tales in de schijnwerpers te zetten. Fish Tales is één van de leveranciers van de duurzame vis in jouw box. Zij werken altijd samen met lokale visserijen over de hele wereld, die op duurzame wijze hun vis vangen of kweken. Zo krijgt alle vis het MSC- of ASC-keurmerk, een internationaal label voor duurzame visserij. 🎣
Luxe caesarsalade met ansjovis, spek en kip
Mmm… Een goed gevulde caesersalade met ansjovis, spek en kip. Het lijkt wel alsof je in een restaurant beland bent! Wist je dat deze ansjovis uit de eerste ansjovisvisserij ter wereld met het MSC-keurmerk komt, gelegen in Mar del Plata. Aan 300 kg ansjovis wordt zo’n 30 kilogram zout toegevoegd. Na 6 maanden in het vat wordt de vis verpakt met heerlijke olijfolie. En dit allemaal met de hand! Om ervoor te zorgen dat er niet te veel wordt gevist, vissen ze niet het hele jaar door. Daarnaast zijn de netten zo ontworpen dat kleine, jonge ansjovisjes er makkelijk uit kunnen zwemmen.
Tip: Vind je de visjes te zout? Leg de ansjovisfilets dan een half uurtje in een kommetje melk.
Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn
Deze pasta met sperziebonen en tonijn wil je toch proeven? En extra fijn: binnen 20 minuten zit je al te genieten van dit recept. De tonijnvissers in Maandhoo (eiland van de Malediven) gebruiken een traditionele methode waarbij ze een net wat over de breedte van de boot wordt gespannen waardoor écht alleen tonijn wordt gevangen. Hierdoor voorkomen ze bijvangst. Omdat we het belangrijk vinden om ook in de toekomst te genieten van goede tonijn, kiezen wij altijd voor tonijn van Fish Tales.
Mediterrane pasta met pittige sardines
Last but definitely not least, een Mediterrane pasta met pittige sardines in tomatensaus. In Newlyn, een pittoresk dorpje aan de kust van Cornwall, varen bij het vallen van de avond veertien kleine boten. De ondergaande zon geldt in het seizoen als het startschot om op zoek te gaan naar de mooiste, vetste sardines van de Engelse wateren. De sardine visser David Pascoe vist alleen wat hij nodig heeft, zo hoeft hij geen vis weg te gooien: ‘We hebben een strenge no-waste-policy. Is er geen vraag? Dan blijven we thuis. En als er wel vraag is, zorgen we dat we het bestand niet overbevissen. Op die manier hopen we dat ook de generaties na ons dit werk kunnen blijven doen.’
Loopt het water je al in de mond? Hengel volgende week de pollo tonnato met tonijn van Fish Tales in jouw box!