3 x zomerse seizoensgroenten

12 juli 2016
door Nora Gezonde voeding

    Zomerse seizoensgroenten

    Bij HelloFresh zijn we ervan overtuigd dat wie niet van groenten houdt, nog nooit de groenten uit onze boxen geproefd heeft: boordevol smaak en supervers. Net als Jamie Oliver, weten wij dat je in de keuken niets mis kunt doen met heerlijk verse seizoensgroenten.

    Kook jij ook graag met zomerse seizoensproducten? Doe dan mee aan onze wedstrijd:

    Deel voor 19 juli een foto van jouw favoriete recept met seizoensgroenten op onze Facebookpagina met #HelloFreshChallenge. Verzamel jij de meeste likes op je foto? Dan maak je kans op een door Jamie gesigneerd exemplaar van zijn kookboek ‘Jamie’s superfood voor elke dag’. Bekijk hier de actievoorwaarden.

    Met deze top 3 van zomerse seizoensgroenten helpen we je op weg!

    Top 3 zomerse seizoensgroenten

    Rode biet

    Wist je dat rode biet tryptofaan bevat? Tryptofaan is het aminozuur dat in combinatie met koolhydraten, het hormoon serotonine aanmaakt. Dat laatste ken je misschien beter als het gelukshormoon, het bestanddeel dat ook in chocolade en proteïnerijke voeding zit en ervoor zorgt dat we ons gelukkig voelen.

    Rijpe bieten hebben een heerlijke zoetheid. Vaak worden bieten gepekeld gegeten maar ook recht van het veld zijn ze overheerlijk! In verse biet vind je ook foliumzuur, kalium en mangaan terug.

    Met een aardappelmesje kun je makkelijk de schil van de biet verwijderen. Snijd beiden topjes van de biet, snijd in blokjes en kook tot wanneer de bietenblokjes zacht zijn. Lekker bij een salade of nog lekkerder geroosterd in wat plantaardige olie. Nog niet helemaal overtuigd? Probeer deze linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten dan eens uit, heerlijk!

    Rucola

    Rucola is een salade met een scherpe smaak. Perfect om te gebruiken in salades of op pizza. Rucola is een sterke plant en groeit aan een sneltempo. Dit sterke plantje zit boordevol kalium, wat je bloeddruk op peil helpt te houden.

    Als je nog niet helemaal weg bent van rucola, moet je dit recept voor Jamies zoete aardappels uit de oven met geraspte salade & pitjes eens proberen. Je bent vast meteen verkocht!

    Radijs

    Radijs is een echte energiegroente! Voel je je wat sip en moe? Dankzij haar hoge dosis vitamine C en foliumzuur is radijs een echte oppepper.  Je hebt ze misschien al het vaakst rauw gegeten maar heb je radijs ook al eens proberen roosteren? Heerlijk als je ze roostert in wat roomboter, met een snufje zeezout en peper.

    Met dit recept voor een frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook wordt je liefde voor radijs vast nog groter!

    [button content=”Probeer je eerste HelloFresh Box” color=”orange” text=”white” url=”https://www.hellofresh.be/boxen/” openin=”_self”]

    Zin gekregen in meer zomerse seizoensproducten?

    Probeer dan eens een HelloFresh Box uit, boordevol verse groenten!

     

    Vorig artikel
    Gezond eten tijdens je zwangerschap Gezond eten tijdens je zwangerschap
    Volgend artikel
    Citroenen in meerdere kleuren Citroenen in meerdere kleuren

    Gerelateerde artikelen