Citroenen in meerdere kleuren

13 juli 2016
door Frederieke In de keuken

    citroenen

    Meestal zijn citroenen geel, maar je ziet ze ook wel eens in een groene of witte variant. Dit heeft echter niets te maken met de rijpheid ervan. Lees verder om te weten waar deze kleurverschillen wél vandaan komen!

    Een citroen is de vrucht van de citroenboom. Deze boom is best bijzonder, want hij geeft niet één keer per jaar, maar vier keer per jaar vruchten. De kleurverschillen van de citroenen worden bepaald door de seizoenen. Zo zijn er een aantal koude nachten nodig om de schil van de vrucht mooi geel te laten kleuren.

    Door de koude winterse nachten zijn de citroenen die in de winter worden geoogst dus geel. In de lente is het minder vaak koud, daardoor zijn deze vruchten vaak een beetje wit. Door het gebrek aan koude nachten in de zomer zijn de vruchten uit dat seizoen groen. Dat een citroen niet helemaal geel is, zegt dus niets over de rijpheid van de vrucht. Zolang de citroen mooi glanst is hij perfect rijp en is de smaak zoals je gewend bent!

     

    Vorig artikel
    3 x zomerse seizoensgroenten 3 x zomerse seizoensgroenten
    Volgend artikel
    Het is weer tijd voor ijs! Het is weer tijd voor ijs!

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.