Verrukkelijke vegan appelkruimeltaart
14 april 2020Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen en op z’n best als hij net uit de oven komt… We hebben het natuurlijk over appelkruimeltaart. Aangezien april in het teken staat van plantaardige recepten én jullie razendenthousiast waren over de vegan chocolademousse, delen we een vegan variant van een appelkruimeltaart mét 🍫. Ingrediënten klaar? Bakken maar!
Ingrediënten voor 6-8 personen:
- 3 of 4 appels
- 100 g suiker
- 200 g pure chocolade (vegan)
- 2 tl kaneel
- 150 g bloem
- 90 ml plantaardige olie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de appels in blokjes en meng met de kaneel en 1 el suiker in een kom.
- Vet de ovenschaal in met een beetje plantaardige olie en verdeel het appelmengsel over de ovenschaal.
- Hak de chocolade in kleine stukjes en strooi over het appelmengsel.
- Meng in een andere kom de overige suiker, het meel, de plantaardige olie en eventueel een snufje zout. Kneed tot een los, kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over de appels in de ovenschaal.
- Bak de appelkruimeltaart 30 minuten in de oven, of totdat het kruimeldeeg goudgeel en gaar is.
- Serveer de appelkruimeltaartjes als ze nog warm zijn en eventueel met een bolletje vegan vanille-ijs… om te smelten zo lekker!
Pssst… maak het jezelf nog makkelijker. In onze Fruitbox vind je vaak appels die perfect zijn voor het maken van een appelkruimeltaart. Kies ‘m eenvoudig in je weekmenu.