Verras jouw geliefde: een diner voor twee 8 februari 2018

door Kaylee Hartog Gerechten

Aanstaande woensdag is het Valentijnsdag. Sommigen doen er niks aan, anderen vinden het bij uitstek het moment om hun liefde te tonen en gevoelens uit te spreken. Of je nu aan Valentijnsdag doet of je jouw lief op een andere dag wilt verrassen, volgens het eeuwenoude gezegde gaat liefde door de maag. Een diner voor twee, is altijd een goed idee!

Begin de avond goed door wat kaarsjes aan te steken, een lekkere fles wijn klaar te zetten en de muziek goed af te stemmen bij de sfeer. Wil je extra uitpakken? Maak dan van tevoren een paar kleine hapjes klaar, bijvoorbeeld komkommer-fetarolletjes, blini’s met biet en champignon of halloumi-sesamhapjes. Weinig moeite, groots resultaat.

canape

Vier naast de liefde voor elkaar, ook de liefde voor goed eten met heerlijke smaakcombinaties. Pistache en tijm bijvoorbeeld, en witlof en appel, je proeft het allemaal in ons Premium-pronkstuk: varkenshaas met pistache-tijmkorst. 45 minuten is alles wat je nodig hebt om deze topper op tafel te toveren, dus: doe dat schort om, rol de mouwen op en aan de slag!

varkenshaas

Een toetje mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ga voor gemak met een simpele pindakaas-bananensplit op een bedje van Griekse yoghurt en muesli. Lekker én de vitamine C uit de banaan geeft je een super fit gevoel. 

pindakaas-banaan

Sluit het diner liefdevol af met een goede kop koffie of een glaasje likeur, en chocolade-aardbeien: daarmee laat je ieder hart sneller kloppen. In letterlijke zin overigens, de chocolade bevat namelijk het stofje theobromine wat de hartspier en het zenuwstelsel stimuleert. 

Hoe verras jij jouw valentijn?

Vorig artikel
Spaanse favoriet: paella Spaanse favoriet: paella
Volgend artikel
Hoe muziek de smaak van wijn beïnvloedt Hoe muziek de smaak van wijn beïnvloedt

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.