Spaanse favoriet: paella 7 februari 2018

door Lisa Kapan cooking inspiration

Ondanks dat we nog midden in de winter zitten, zijn er genoeg manieren om de zomer al in huis te halen. Een van die manieren is door paella te maken. Lees er hier alles over!

paella

Valenciaanse trots

Denk je aan Spanje dan denk je misschien aan flamenco, strandvakanties en sangria, maar ook de Spaanse keuken is er een om erg enthousiast (en hongerig) van te worden. Als we een favoriet gerecht uit de Spaanse cocina moeten noemen, dan is dat absoluut paella. Deze van oorsprong Valenciaanse maaltijd draait voornamelijk om de rijst die erin zit, want in de omgeving van Valencia zijn vele rijstvelden waar dit ingrediënt verbouwd wordt. Een traditionele paella wordt verder gemaakt met kip, konijn en soms zelfs met slakken, en wordt bereid boven een vuur van hout van de sinaasappelboom.

paella

Paella-discussies

Paella is een familiegerecht dat onder Spanjaarden vaak in grote groepen gegeten wordt tijdens nationale feestdagen, of in kleinere kring op zwoele zondagmiddagen. De bereiding van het traditionele gerecht is tijdrovend en vraagt veel aandacht, maar er zijn door de jaren heen ook veel snellere varianten bedacht. Niet alleen de bereidingstijd wordt naar gelang aangepast, ook ingrediënten worden toegevoegd of vervangen. Hierdoor is het eten van paella nooit saai! Paella met garnalen en kip is bijvoorbeeld erg populair, maar ook mosselen en kreeft zijn graag geziene gasten in dit rijstgerecht. Toch vindt niet iedereen dat er teveel met het originele recept gespeeld mag worden. Het toevoegen van chorizo kent bijvoorbeeld weerstand van traditionele paella-liefhebbers, iets waar in culinaire kringen veel over gediscussieerd wordt. Chorizo zou volgens hen niet passen bij de traditie en smaak van het gerecht, terwijl anderen de pit van dit vleeswaar juist de perfecte aanvulling vinden. Smaken verschillen!

paella

Onze versie

Ook bij HelloFresh zijn we dol op de Spaanse rijstschotel. Voor onze versie hoef je geen houtoven te hebben of een hele middag uit te trekken voor de bereiding. Wij lieten ons inspireren door Spaanse ingrediënten en bedachten deze snelle versie met garnalen en olijven, die jou in een handomdraai in zomerse sferen brengt. Heb jij ‘m in je box gekozen?

Ook vegetarische paella is lekker om te maken en staat zó op tafel. Probeer onze vegetarische versie eens. 

Vorig artikel
Een tafel vol liefde: tips voor een romantisch diner aan huis Een tafel vol liefde: tips voor een romantisch diner aan huis
Volgend artikel
Verras jouw geliefde: een diner voor twee Verras jouw geliefde: een diner voor twee

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.