Spaanse favoriet: paella

7 februari 2018
door Lisa Kapan Our Cooking tools

  Ondanks dat we nog midden in de winter zitten, zijn er genoeg manieren om de zomer al in huis te halen. Een van die manieren is door paella te maken. Lees er hier alles over!

  paella

  Valenciaanse trots

  Denk je aan Spanje dan denk je misschien aan flamenco, strandvakanties en sangria, maar ook de Spaanse keuken is er een om erg enthousiast (en hongerig) van te worden. Als we een favoriet gerecht uit de Spaanse cocina moeten noemen, dan is dat absoluut paella. Deze van oorsprong Valenciaanse maaltijd draait voornamelijk om de rijst die erin zit, want in de omgeving van Valencia zijn vele rijstvelden waar dit ingrediënt verbouwd wordt. Een traditionele paella wordt verder gemaakt met kip, konijn en soms zelfs met slakken, en wordt bereid boven een vuur van hout van de sinaasappelboom.

  paella

  Paella-discussies

  Paella is een familiegerecht dat onder Spanjaarden vaak in grote groepen gegeten wordt tijdens nationale feestdagen, of in kleinere kring op zwoele zondagmiddagen. De bereiding van het traditionele gerecht is tijdrovend en vraagt veel aandacht, maar er zijn door de jaren heen ook veel snellere varianten bedacht. Niet alleen de bereidingstijd wordt naar gelang aangepast, ook ingrediënten worden toegevoegd of vervangen. Hierdoor is het eten van paella nooit saai! Paella met garnalen en kip is bijvoorbeeld erg populair, maar ook mosselen en kreeft zijn graag geziene gasten in dit rijstgerecht. Toch vindt niet iedereen dat er teveel met het originele recept gespeeld mag worden. Het toevoegen van chorizo kent bijvoorbeeld weerstand van traditionele paella-liefhebbers, iets waar in culinaire kringen veel over gediscussieerd wordt. Chorizo zou volgens hen niet passen bij de traditie en smaak van het gerecht, terwijl anderen de pit van dit vleeswaar juist de perfecte aanvulling vinden. Smaken verschillen!

  paella

  Onze versie

  Ook bij HelloFresh zijn we dol op de Spaanse rijstschotel. Voor onze versie hoef je geen houtoven te hebben of een hele middag uit te trekken voor de bereiding. Wij lieten ons inspireren door Spaanse ingrediënten en bedachten deze snelle versie met garnalen en olijven, die jou in een handomdraai in zomerse sferen brengt. Heb jij ‘m in je box gekozen?

  Ook vegetarische paella is lekker om te maken en staat zó op tafel. Probeer onze vegetarische versie eens. 

  Vorig artikel
  Een tafel vol liefde: tips voor een romantisch diner aan huis Een tafel vol liefde: tips voor een romantisch diner aan huis
  Volgend artikel
  Verras jouw geliefde: een diner voor twee Verras jouw geliefde: een diner voor twee

  Gerelateerde artikelen