Verloren brood met rabarbercompote 2 maart 2017

door Lizzie Winckel Gerechten

Nootmuskaat past ontzettend goed bij het frisse zuur van rabarber. Dit verloren brood, ook wel wentelteefjes genoemd, is een geweldig begin van je dag. 

img_0120_22

In Vlaanderen kennen we het als ‘verloren brood‘, ‘klakaards‘, ‘klakoars’ (West-Vlaanderen) of ‘gebakken bokes (Antwerpen), in de Verenigde Staten staat dit gerecht bekend onder de naam ‘French Toast‘ en in Nederland als ‘wentelteefjes‘. Dit gerecht wordt van oorsprong vooral gegeten door mensen die weinig te besteden hadden. Wentelteefjes worden namelijk gemaakt van oud brood, maar vandaag de dag worden wentelteefjes als zoete lekkernij opgediend, waar iedereen zijn vingers bij aflikt.

Dit recept van verloren brood met rabarbercompote vinden wij een bijzondere en vooral hele lekkere variant.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 6 (oude) boterhammen naar keuze
  • 5 el suiker
  • 20 ml water
  • 1 stengel rabarber
  • ½ tl (versgeraspte) nootmuskaat
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 el boter
  • poedersuiker voor garnering (optioneel)

img_0112

Benodigdheden:

Steelpan | mengkom | koekenpan

Bereidingswijze:

1. Snijd de rabarber in dunne ringen. Doe in een steelpan samen met het water en 3 eetlepels suiker. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
2. Klop in een mengkom de eieren los met de melk, de nootmuskaat, de kaneel en de rest van de suiker. Haal vervolgens de boterhammen een voor een door het mengsel en leg opzij.  

bloggif_5584138f527e1


3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de boterhammen op laag vuur aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 1 minuut per kant.
4. Verdeel het verloren brood over twee borden en maak af met een beetje rabarbercompote. Garneer eventueel nog met wat poedersuiker.

Eet smakelijk!

Vorig artikel
Hummus op vier manieren Hummus op vier manieren
Volgend artikel
Hello flexibel lidmaatschap bij HelloFresh Hello flexibel lidmaatschap bij HelloFresh

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.