Van mocktail tot cocktail: 5 zinderende zomerdrankjes

9 juli 2018
door Lisa Kapan Uncategorized @be

    Bij warm weer is het goed om veel water te drinken, maar als je in de zomermaanden iets te vieren hebt of jezelf gewoon wilt verwennen, dan zijn deze vijf drankjes absolute aanraders. Van mocktail tot cocktail: proost!

    Gin-tonic met bloedsinaasappel

    gin-tonic

    Het heetste drankje van het moment is gin-tonic. Deze versie met bloedsinaasappel is perfect voor een zwoele zomeravond. Meng hiervoor 60 ml gin met 75 ml vers bloedsinaasappelsap, 2 scheutjes oranjebitter en 120 ml tonic. Voeg wat ijsklontjes toe en garneer met een schijfje bloedsinaasappel.

    Scroppino

    scroppino

    Dit frisse drankje is de Italiaanse zomer in een glas! Heerlijk als dessert of wanneer je zin hebt in luxe verwennerij met pit. Meng twee grote scheppen citroenijs met 45 ml prosecco en 30 ml limoncello. Roer goed door en schenk in een champagne- of wijnglas. Garneer met een takje munt en een schijfje limoen.

    Granaatappel-mocktail

    Een mocktail smaakt net zo spectaculair als een cocktail, maar is alcoholvrij. Deze versie met granaatappel is zowel zoet als fris. Meng 100 ml citroensap met vier theelepels suikersiroop, 60 ml granaatappelsap en een flinke scheut tonic. Voeg er ijsklontjes en granaatappelpitjes aan toe.

    Golden Boy-smoothie

    Deze heerlijke smoothie doet zijn naam golden boy eer aan: de ingrediënten vormen samen een tropische dorstlesser dat een kroontje verdient. Doe een halve mango, het sap van twee limoenen, 150 ml kokosmelk en 400 ml stevige yoghurt in een blender. Garneer eventueel met rozijnen en cashewnoten of kokossnippers.

    Aardbeienmojito

    Zeg je zomer, dan zeg je mojito. Deze aardbeienmojito smaakt niet alleen verrukkelijk, maar ziet er ook prachtig uit! Snijd hiervoor 4 aardbeien in partjes en verdeel ze samen met 30 g bruine suiker, 30 ml limoensap en 4 blaadjes munt in 4 glazen. Gebruik een pollepel om het goed te mengen. Voeg ijsblokjes, 55 ml tequila en wat bruiswater toe. Garneer met munt en wat plakjes aardbei.

    Vorig artikel
    Hoe maak je het perfécte kiekje van je bord? Hoe maak je het perfécte kiekje van je bord?
    Volgend artikel
    Alles op een stokje – spiesjes voor op de barbecue Alles op een stokje – spiesjes voor op de barbecue

    Gerelateerde artikelen